Nederland O17 ook in 2e WK-duel onderuit

nederland-o17-ook-in-2e-wk-duel-onderuit-
nederland-o17-ook-in-2e-wk-duel-onderuit-

Socials

5 Ajacieden in de basis
Nederland O17 begon met 5 Ajacieden in de basis: Calvin Raatsie, Devyne Rensch, Anass Salah-Eddine, Naci Ünüvar en Youri Regeer. Bondscoach Peter van der Veen passeerde Kenneth Taylor en Sontje Hansen die in het eerste duel van het WK (0-3 verlies tegen Japan) nog wel aan de aftrap verschenen. 

Our boys ��#NEDSEN pic.twitter.com/RAPc169JDd

— OnsOranje (@OnsOranje) October 30, 2019

De wedstrijd begon nog goed voor Oranje, na 10 minuten spelen scoorde Naoufal Bannis uit een corner na doorkoppen van Rensch. In het vervolg van de eerste helft speelde de VAR een grote rol, er werden 2 doelpunten afgekeurd. Eerst leek Senegal de gelijkmaker te maken, maar de VAR constanteerde een overtreding op Rensch. Vervolgens werd ook een doelpunt van Nederland terecht afgekeurd wegens buitenspel.  

Dramatisch 2e bedrijf
In de 2e helft ging het mis voor het team van Van der Veen: meteen na de aftrap schoot Sarr vanaf een meter of 25 de gelijkmaker binnen. Vervolgens probeerde Nederland, met inmiddels Hansen en Taylor binnen de lijnen, de voorsprong weer te pakken. Het tegenovergestelde gebeurde: 5 minuten voor tijd kreeg Melayro Bogarde rood na een overtreding in het strafschopsgebied. De penalty die daarop volgde werd benut: 1-2. In de blessuretijd kreeg Oranje O17 nog een counter om de oren waardoor er uiteindelijk een 1-3-uitslag op het scorebord stond.

Aanstaande zaterdag staat het derde en laatste groepsduel op het programma tegen de Verenigde Staten. Nederland O17 zal dan moeten winnen om nog enigszins kans te maken om als beste nummer 3 door te gaan naar de knock-out fase van het toernooi. 

Lees ook: In de trein met Devyne Rensch: 'We kunnen alleen van onszelf verliezen'

Tekst & beeld: Ajax.nl

Socials