Neres blikt terug op lastige periode: 'Moeilijk om mezelf te zijn'

neres-blikt-terug-op-lastige-periode-moeilijk-om-mezelf-te-zijn
neres-blikt-terug-op-lastige-periode-moeilijk-om-mezelf-te-zijn

Socials

Het gaat steeds beter met de buitenspeler. De glimlach op zijn gezicht keert terug en het einde van zijn lange revalidatie lijkt in zicht. De aanvaller is druk bezig met herstellen en heeft daar sinds kort alle tijd voor. Tot 1 september vindt er namelijk geen betaald voetbal in Nederland plaats. Mede daardoor kan de Braziliaans international zich in alle rust voorbereiden op het nieuwe seizoen.

Onschuldige blessure
Het (steeds) moeten uitstellen van zijn rentree was mentaal erg zwaar voor de altijd vrolijke en lachende Neres. “Dit waren de moeilijkste maanden in mijn carrière als voetballer”, begint de aanvaller. “In eerste instantie leek het een hele simpele blessure, maar gedurende mijn herstel werd het steeds ingewikkelder en traden er complicaties op.”

Tijdens het trainingskamp in Qatar begin januari maakte de Braziliaan voor het eerst weer zijn opwachting op het veld. De vleugelspeler leek dus op de goede weg, maar toen kwam de 1e tegenslag. En niet de laatste, zo bleek later. “Elke keer als ik terugkeerde op het veld kreeg ik een terugslag. Dat maakte mijn herstel ook zo moeilijk. Ik trainde onwijs hard en deed er alles aan om terug te keren, maar ik boekte geen progressie.”

Coronavirus zet streep door comeback
De vleugelaanvaller besloot daarom, in samenspraak met de club, te gaan trainen met een specialist. Dat sorteerde gelukkig effect.

De aanvaller is op dit moment dagelijks bezig met zijn herstel en eindelijk gloort er licht aan het einde van de horizon. Een opluchting voor Neres, die in november 2019 zijn laatste wedstrijd speelde. “Dat is moeilijk voor mij geweest”, erkent hij. “Elke speler wil spelen. Voor mij was dat niet mogelijk en daarom kon ik soms ook niet mezelf zijn.”

Het is overigens niet de 1e keer dat de Braziliaan lange(re) tijd uit de roulatie is. Als speler van São Paulo revalideerde hij ook al eens langdurig van een schouderblessure.

Blik op komend seizoen
Ieder nadeel heb z’n voordeel sprak de beroemdste Ajacied aller tijden ooit. Inmiddels heeft de Braziliaan alle tijd om aan zijn herstel te werken. “Nu kan ik rustig mijn knie ‘optrainen’. Ik heb enorm veel krachttraining gedaan en dat heeft geholpen. Ik hoop het volgend seizoen weer goed te gaan doen voor de ploeg. Dat begint door een goede voorbereiding te draaien met het team. Ik denk dat wij vervolgens weer een sterk seizoen kunnen doormaken. Ik hoop voor mezelf dat mijn knie goed blijft herstellen.”

'Het is soms wel eens moeilijk om alleen te moeten trainen.'

Vreemdste seizoen uit zijn carrière 
De knieblessure en het heersende coronavirus zorgen ervoor dat Neres het seizoen 2019-2020 met krachttermen als bizar en teleurstellend typeert. Dat het voetbal zo lang stilligt, heeft hij vanzelfsprekend niet eerder meegemaakt. “Het is heel vreemd om mee te maken. Ik mis mijn teamgenoten ook. We waren altijd met elkaar en dat waren we ook gewend. Het is soms wel eens moeilijk om alleen te moeten trainen.”

Dit was deel 1 van het interview met David Neres. De Braziliaan spreekt zondag 10 mei in deel 2 onder meer over de verdubbeling van het aantal Brazilianen bij Ajax. Wat kunnen we van zijn landgenoten Antony en Giovanni verwachten? ”We hebben op dit moment al een enorm sterke voorhoede, maar ik denk dat we nog veel sterker worden.”

Daarnaast vertelt hij over het aanstaande vaderschap, want binnenkort mag de aanvaller zich papa noemen.

Bekijk ook: ALL GOALS & ASSISTS - David Neres 2019
Check ook
: Ten Hag: 'Herstel van Neres valt tegen'

Tekst: Ajax.nl/Ruben Beukers
Beeld: Ajax.nl

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl