Neres (deel 2): Over Braziliaanse samba, Ziyech en het vaderschap

neres-deel-2-over-braziliaanse-samba-ziyech-en-het-vaderschap
neres-deel-2-over-braziliaanse-samba-ziyech-en-het-vaderschap

Socials

Dit is deel 2 van het interview met David Neres. Met de aanvaller hadden we het zaterdag over zijn blessure en het herstel daarvan. Heb je dat artikel gemist? Klik dan hier.

Hoe vermaakt Neres zich deze coronacrisis? De buitenspeler traint veelal voor zichzelf, maar moet daarnaast ook thuis in quarantaine blijven. Met zijn landgenoot Danilo heeft hij regelmatig contact. De 2 weten elkaar goed te vinden in deze periode, vertelt Neres.

“Ook Bruno Varela spreek ik nog regelmatig. Verder praat ik alleen met mijn teamgenoten via de telefoon. Hoe ik me verder vermaak in quarantaine? Ik kijk series en speel wat spelletjes. Daarnaast heb ik laatst ook karaoke geprobeerd. Volgens mij hebben de meeste mensen dat wel gezien, haha.”

Dit bericht bekijken op Instagram

𝙒𝘼𝙍𝙉𝙄𝙉𝙂 ⚠️ Neres, Danilo & Chanel the Dog enjoying their karaoke night! 🤣🎤🇧🇷 #StayHomeWithAjax

Een bericht gedeeld door AFC Ajax (@afcajax) op 1 Mei 2020 om 12:28 (PDT)

Een vriend vertrekt, landgenoten komen
Als de international van Brazilië weer wedstrijdfit is, dan zal hij 1 van zijn vrienden niet meer tegenkomen. Maatje Ziyech verkast namelijk naar Chelsea. Neres gaat de spelmaker zeker missen. “Als speler, want hij is fantastisch, maar ook als mens. Iedereen houdt van hem en hij gaat heel erg gemist worden. Hakim is echt een geweldige speler en ik weet zeker dat hij het onwijs goed gaat doen bij Chelsea.”

Tegenover het vertrek van Ziyech staat de komst van 2 landgenoten. Ajax versterkte zich de afgelopen maanden namelijk met de Brazilianen Antony en Giovanni. Naar de overstap van het tweetal kijkt Neres reikhalzend uit. “Het is altijd fijn en leuk om landgenoten om je heen te hebben. Ik ben heel blij dat zij deze kant opkomen.”

'Ik heb een beter idee: we nemen ze mee naar een heel duur restaurant. Dan moeten zij voor de oudjes betalen.'

Samba in de voorhoede
De Ajacied kan het zich al helemaal voor zich zien: samen met zijn landgenoten in de Johan Cruijff ArenA spelen. “Dat zou het makkelijker maken, omdat we elkaar al goed begrijpen. We hebben op dit moment al een enorm sterke voorhoede, maar ik denk dat we nog veel sterker worden. Ik denk dat we elkaar kunnen helpen en tot grote hoogtes kunnen stuwen.”

En dan lachend: “Of Danilo en ik die jongens mee gaan nemen naar ons favoriete Braziliaanse restaurant in Amsterdam? Ik heb een beter idee: we nemen ze mee naar een heel duur restaurant. Dan moeten zij voor de oudjes betalen”, zegt Neres met een grote glimlach.”

Als het over zijn landgenoten gaat, praat de aanvaller vol passie. In de laatste weken heeft hij al contact gehad met de 2 nieuwkomers. “Giovanni heeft hetzelfde management, dus hem heb ik een aantal keer gesproken. Ook met Antony is er contact geweest. Ik heb hem wat dingen verteld over de club. Ik kende hem al van São Paulo en ben er trots op dat hij ook daarvan vandaan komt. Het zegt wat over de goede opleiding van São Paulo. Ik ben blij dat hij komt en denk dat dit een goede stap is in zijn ontwikkeling. Ik weet zeker dat hij het heel goed gaat doen.”

Ajax spreekt tot de verbeelding in Brazilië
Doordat er komend seizoen 4 Brazilianen in het Ajax-shirt rondlopen, krijgt onze club ook steeds meer publiciteit in Brazilië. Volgens Neres zullen de duels van Ajax vaker te zien gaan zijn. “Ze zonden al wat wedstrijden uit: mede door ons succesvolle vorige seizoen (18-19) keken er al meer mensen naar Ajax. Met 4 Brazilianen zullen we nog wel wat meer zichtbaar worden denk ik.”

"Hij komt meer in de bal, terwijl ik meer de diepte zoek. Ik denk dat we elkaar goed kunnen aanvoelen.”

Het is wel de vraag of de Goddelijke Kanaries in Amsterdam allemaal met elkaar gaan samenspelen. Neres en Antony kunnen bijvoorbeeld allebei op rechts uit de voeten. “Hij is een concurrent, maar ik denk dat het nog beter zal gaan als we samenspelen. Hij is ook een ander type speler. Hij komt meer in de bal, terwijl ik meer de diepte zoek. Ik denk dat we elkaar goed kunnen aanvoelen én versterken.”

Papa Neres
Naast de verbeteringen in het revalidatieproces en de komst van 2 extra landgenoten is er nog een heuglijk vooruitzicht. Neres maakt zich op voor het vaderschap. Zijn vriendin is in juli uitgerekend. “Ik denk dat iedereen wel vader wil worden, vertelt Neres trots. “Of ik al tips heb gevraagd aan mijn teamgenoten? Nee, dat nog niet. Met de moeder gaat het ook goed. Ik kijk er naar uit, maar ik weet nog niet wat ik moet verwachten. Ik denk dat ik gewoon ga improviseren, haha.”

Lees ook: Neres blikt terug op lastige periode: "Moeilijk om mezelf te zijn"

Tekst en beeld: Ajax.nl

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl