Onana en Traoré in Ajax Podcast International: van Afrika naar de Johan Cruijff ArenA

onana-en-traore-in-ajax-podcast-international-van-afrika-naar-de-johan-cruijff-arena
onana-en-traore-in-ajax-podcast-international-van-afrika-naar-de-johan-cruijff-arena

Socials

Over 1 ding waren de heren het direct eens. De eerste kennismaking met Nederland was vooral heel koud. "Ik arriveerde met mijn agent in januari in Nederland", begint Onana te vertellen in de podcast. "Het was echt heel erg koud. Ik ben opgegroeid in Kameroen. Toen ik naar Barcelona ging in Spanje was het al kouder, maar in Nederland was het nog veel erger. Toen heb ik tegen mijn agent gezegd: 'Is dit wel een goed idee?’"

Debuut van Onana
Onana zou begin 2016 z'n officiële debuut in Ajax 1 maken tegen Willem II. Sindsdien is de doelman nummer 1 in de pikorde bij de keepers. Dat had ook anders kunnen lopen, vertelt hij. Zo haalde Ajax in die zomer ook Tim Krul naar de club, maar die raakte geblesseerd.

'Vlak daarvoor had ik Andre nog zien keepen tegen Bayern München in de Champions League. Nu stond ik ineens naast hem.'


"In het begin zeiden ze: 'André, je krijgt 3 wedstrijden om je te laten zien'. Ik dacht: oké, ik ga 3 wedstrijden spelen en dan kom ik op de bank. Voordat ik ging spelen in het 1e elftal zeiden ze zelfs tegen mij dat ik moest vertrekken. Ik was al aan het kijken naar een nieuwe club in Frankrijk."

Advies aan Lassina
Het liep anders. Onana kreeg z'n kans en pakte die. Inmiddels is de goalie niet meer weg te denken uit het team van Erik ten Hag. Met meer dan 175 wedstrijden in het rood-wit achter de rug is hij 1 van de meest ervaren Ajacieden. Zo gaf hij Traoré advies toen hij z'n eerste voetstappen in Amsterdam zette.

Begin 2019 sloot de aanvaller uit Burkina Faso aan bij Ajax. "Vlak daarvoor had ik Andre nog zien keepen tegen Bayern München in de Champions League. Nu stond ik ineens naast hem. Dat ik nu zelf voor Ajax speelde, vertelde mij dat ik ook wel een goede speler moest zijn."

In de podcast vertellen de beide heren over hoe veel druk er komt kijken bij wedstrijden voor het nationale team, hoe belangrijk familie voor hen is en wat aan welke Ajax-wedstrijden ze hun beste herinneringen hebben.

Sinds 1 januari zijn we gestart met Ajax Podcast International. Check hier een overzicht van voorgaande podcasts. Veel luisterplezier.

  • Ajax Podcast International: #1 Ajax CEO and former goalkeeper Edwin van der Sar
  • Ajax Podcast International: #2 Alex Méndez
  • Ajax Podcast International: #3 Sergiño Dest

Mis nooit een aflevering! 
Nooit een aflevering missen van de Ajax Podcast? Abonneer je dan via:

  • Spotify
  • iTunes

Of luister ze allemaal terug op de podcast-pagina.

Luister ook: Ajax Podcast #51: Brobbey, Taylor en Hansen
Bekijk ook: FOTO'S | Winst voor 'team geel'

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl/Jasper Ruhé

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl