Oranje Vrouwen probleemloos langs Turkije

oranje-vrouwen-probleemloos-langs-turkije
oranje-vrouwen-probleemloos-langs-turkije

Socials

De stormloop op het Turkse doel leverde in de 13e minuut het 1e doelpunt op. Voormalige Ajacied Stefanie van der Gragt kopte prachtig raak nadat de bal uit een corner aan de keeper voorbij ging. Hoewel Oranje het overwicht bleef houden en de kansen bleef krijgen veranderde er niets meer aan het scoreverloop tot de rust.

In de 55e minuut kwam er eindelijk weer een doelpunt. En wat voor 1. Danielle van de Donk raakte met veel gevoel de bal na een fabuleuze pass van Van de Sanden en verschalkte de keeper: 2-0.

67. Eerste wissel. Shanice van de Sanden had het veld al even geleden verlaten na een botsing, Victoria Pelova komt nu in haar plaats.#NEDTUR pic.twitter.com/G4mCfAupJF

— OranjeLeeuwinnen (@oranjevrouwen) 3 september 2019

Minuten voor Pelova
In de 66e minuut kwam een 2e Ajacied binnen de lijnen. Victoria Pelova verving Van de Sanden. De druk bleef van Oranje, maar de keepster van Turkije stond een uitstekende partij te spelen en ranzelde vele knappe pogingen alsnog uit haar doel. Maar op de strafschop in de 84e minuut van Spitse had ze geen antwoord: 3-0. Net voor dat moment had Van Lunteren het veld verlaten voor Lynn Wilms. De score veranderde niet. Oranje had een prima wedstrijd gespeeld, was geen moment in gevaar geweest.

Na 2 duels in de kwalificatiereeks staat Oranje met 6 punten uit 2 duels bovenaan. Het doelsaldo van 10 voor en 0 tegen is eveneens duidelijk in Nederlands voordeel. Volgende maand staat Slovenië op het programma.

Lees ook: Team van Toen | Desiree van Lunteren

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Pro Shots

Socials