Overwinning met 'leermomenten' voor Ajax O19

overwinning-met-leermomenten-voor-ajax-o19
overwinning-met-leermomenten-voor-ajax-o19

Socials

Heitinga was over de openingsfase van de wedstrijd niet te spreken. “We gingen te veel in de duels mee. Daardoor maakten we te veel overtredingen. Op het moment dat we zijn gaan voetballen, was er maar 1 ploeg die het verdiende om de punten te pakken. Uiteindelijk winnen we met 1-3 en denk ik dat we nog wel meer goals hadden kunnen maken.''

Leermomenten
De oud-international sprak over 'een goed leermoment' voor zijn spelers. "Dit kunnen we vaker tegen gaan komen. Dan moet je gewoon laten zien dat je op basis van je voetbalkwaliteiten het verschil kan maken."

'Dat zijn spelers die minder gespeeld hebben, maar op het moment dat ze er moeten staan pakken ze hun verantwoordelijkheid.'

Heitinga had een aantal wijzigingen in zijn basisopstelling moeten doorvoeren, maar ervoer dat niet als een probleem. "Elke wedstrijd starten we met 2 of 3 andere spelers. Het is goed om te zien dat zij, en ook de jongens die invallen, het goed oppakken. Gisteren maakte Max de Waal een schitterende vrije trap en was er een goede goal van Jaymillio Pinas. Dat zijn 2 spelers die misschien wat minder gespeeld hebben, maar op het moment dat ze er moeten staan, pakken ze hun verantwoordelijkheid.”

Hoop op snel herstel
Youri Regeer viel tijdens de wedstrijd geblesseerd uit. Heitinga kon over de staat van de kwetsuur nog niet veel kwijt. "Ik weet op dit moment niet hoe het met hem gaat. De jongens hebben de ochtend vrij gekregen om fris in het hoofd te blijven. Zaterdag is natuurlijk de volgende wedstrijd en daarna moeten we woensdag weer."

En dan over Regeer: "Er was contact in een duel met Youri, dus we moeten zien hoe hij er fysiek voor staat en of hij het weekend redt. Ik hoop het, want hij is goed bezig. Youri is een jonge jongen die ook voor O17 kan spelen, maar op dit moment dwingt hij gewoon zijn plek af in de basis bij O19.”

Bekijk ook: Highlights Ajax O17 - FC Groningen O17

Tekst en beeld: Ajax.nl

Socials