Pre-order Ajax-boek: 1995, We are the champions – Ajax 25 jaar later

pre-order-ajax-boek-1995-we-are-the-champions-ajax-25-jaar-later
pre-order-ajax-boek-1995-we-are-the-champions-ajax-25-jaar-later

Socials

In het Ajax-boek, dat ook het seizoen 2019 - 2020 uitgebreid belicht, kijken de hoofdrolspelers van toen terug op het seizoen 1994 - 1995. Terug naar de waanzin van het Olympisch Stadion, voor de historische ontmoeting met Bayern München en terug naar de euforie van de rondvaarttocht door de Amsterdamse grachten.

Gesprekken met hoofdrolspelers
Aan de hand van gesprekken met onder anderen Marc Overmars, Edwin van der Sar, Danny Blind, Patrick Kluivert, Frank en Ronald de Boer én de trainers Louis van Gaal en Gerard van der Lem reconstrueert Ajax de reis door Europa die begon in het Olympisch Stadion en eindigde in het Ernst Happel Stadion in Wenen. Die herinneringen worden verder ingekleurd door de allermooiste foto’s uit het Ajax-archief én de mooiste teksten uit de clubmedia van toen.

Daarnaast is ‘1995’ ook het Jaarboek van het afgelopen seizoen, dat op zo’n bizarre en keiharde wijze werd gedwarsboomd door het coronavirus. Ajax-betrokkenen van nu, onder wie trainer Erik ten Hag, algemeen directeur Edwin van der Sar en aanvoerder Dusan Tadic, blikken terug op ’19-’20. Van de haast perfecte thuiswedstrijden tegen FC Utrecht en Feyenoord, tot de heerlijke avond in het Mestalla tegen Valencia. Van het uitgestreken gezicht van Hakim Ziyech na zijn rake vrije trap tegen Chelsea, tot het memorabele debuut van Naçi Ünüvar in een volle Johan Cruijff ArenA tegen SV Spakenburg.

Het Ajax Jaarboek 2019-2020 is de 28e editie in een unieke reeks Jaarboeken. Sinds het seizoen 1992-1993 wordt de Ajax-historie geboekstaafd. 1995, We are the champions is hét document over 2 seizoenen, die -beide op een totaal andere manier- een uniek onderdeel zijn van de clubgeschiedenis.

Het boek ligt vanaf 20 mei in de Official Ajax Fanshop en de boekwinkel. 1995, We are the champions is vanaf begin mei al te bestellen op Ajaxshop.nl. Surf voor meer informatie naar Ajax.nl/1995.

Pre-order: '1995, We are the champions'

Bekijk ook: 1994: AEK Athene - Ajax
Bekijk ook:
Top 10 goals - Champions League 1994-1995

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl