Promes leidt Ajax met hattrick langs Fortuna

promes-leidt-ajax-met-hattrick-langs-fortuna-
promes-leidt-ajax-met-hattrick-langs-fortuna-

Socials

Ten Hag voerde ten opzichte van het uitduel met PSV 2 wissels door. Donny van de Beek maakte zijn rentree als basisspeler na een wekenlange absentie (spierblessure) en ook Razvan Marin verscheen weer eens aan de aftrap.

De eerste helft was niet bepaald sprankelend. Toch kreeg Ajax de nodige kansen. Zo kopte Dusan Tadic van dichtbij over en vond de bedrijvige Quincy Promes 3 maal Fortuna-goalie Alexei Koselev op zijn weg. Aan de andere kant kwam Ajax goed weg toen Daley Blind een schot van Bassala Sambou nét voor de doellijn wist weg te werken en Felix Passlack kort voor het rustsignaal keihard voorlangs schoot.

Snelle goals na rust
Vijf minuten na de hervatting was het dan toch raak voor Ajax. Promes kreeg de bal op een presenteerblaadje van Tadic en tikte binnen: 1-0. Het betekende zijn 3e competitietreffer van dit nog prille seizoen. Drie minuten later was het opnieuw raak. Invaller Klaas Jan Huntelaar bediende David Neres, die de marge eenvoudig kon verdubbelen: 2-0.

Het verzet van de Limburgers was gebroken. Ajax ging op jacht naar meer goals en met succes. Na een schot uit de 2e lijn van Marin was Promes in de 68e minuut attent om de rebound binnen te tikken: 3-0. Ryan Gravenberch stond toen al klaar bij de 4e official om zijn debuut in de Johan Cruijff ArenA te maken. De tiener verving Van de Beek.

Hattrick-held Promes
Een kolderiek eigen doelpunt van Cian Harries betekende de 4-0. De Amsterdamse honger was nog steeds niet gestild, zo bewees Promes. De vleugelaanvaller werd alleen voor de keeper gezet door Tadic, bleef koel en schoof de bal door Koselevs benen tegen de touwen: 5-0. Promes completeerde zo zijn hattrick. Een mooi slotakkoord!

Zaterdag wacht koploper Ajax weer een thuiswedstrijd. Dan komt FC Groningen op bezoek in de Johan Cruijff ArenA. Het treffen met de nummer 14 van de ranglijst begint om 19:45 uur.

Lees ook: Liveblog Ajax - Fortuna Sittard

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl/Jasper Ruhé

Socials