Schenkel: Tragisch wat in de wereld gebeurt, blij met Europees ticket

schenkel-tragisch-wat-in-de-wereld-gebeurt-blij-met-europees-ticket
schenkel-tragisch-wat-in-de-wereld-gebeurt-blij-met-europees-ticket

Socials

“Het is tragisch wat er in de wereld gebeurt door het coronavirus. We moeten in eerste instantie kijken naar de gezondheid en daarom is het een goede beslissing dat de competitie destijds is stopgezet”, aldus trainer Danny Schenkel. “Wij zijn op de tweede plek geëindigd waardoor we de voorrondes in mogen. Natuurlijk hadden we veel liever de competitie uitgespeeld.”

'Het is koffiedik kijken hoe het seizoen voor ons afgelopen zou zijn'

Een competitie waarin zijn team niet makkelijk op gang kwam: “We hadden een moeizaam begin inderdaad, maar daarna hebben we een goede serie voor de winterstop neergezet. Daarin zagen we terug wat we als technische staf terug wilden zien. Na de winterstop verloren we van Twente en net voor we tegen koploper PSV moesten ging de competitie op slot. Het is koffiedik kijken hoe het seizoen voor ons afgelopen zou zijn. We hadden of dichter bij PSV kunnen komen, maar we weten ook dat Twente op het vinkentouw zat.”

Wachten op de UEFA
De voorrondes van de Champions League staan half augustus op het programma. Schenkel: “Maar het is nog onzeker hoe het de komende tijd gaat. Het wachten is op de UEFA met de beslissing of die duels dan al gespeeld gaan worden, want in Nederland ligt het natuurlijk tot 1 september stil.”

Lees ook: Seizoen Eredivisie Vrouwen ten einde

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl/Jasper Ruhé

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl