Seizoen Eredivisie Vrouwen ten einde

seizoen-eredivisie-vrouwen-ten-einde
seizoen-eredivisie-vrouwen-ten-einde

Socials

Over de verdere consequenties van het besluit om het seizoen 2019-2020 van de Eredivisie Vrouwen voortijdig te beëindigen, zal komende vrijdag meer duidelijk worden. Dat zal voornamelijk gaan over wie de 2 Champions League-tickets krijgt toebedeeld.

De hoogste competitie van het Nederlandse vrouwenvoetbal ligt al wekenlang stil vanwege de overheidsmaatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Door verlenging van deze maatregelen, die afgelopen dinsdag door de overheid werden afgekondigd, vervalt de mogelijkheid om de resterende wedstrijden en de play-offs op een gewenste manier uit te spelen.

,,Dit is de enige juiste beslissing die men had kunnen nemen voor de volksgezondheid én het voetbal", aldus manager vrouwenvoetbal Daphne Koster. "De competitie was in onze ogen al over. Ik ben blij dat er nu duidelijkheid is en we ons kunnen richten op volgend seizoen. Het is nu afwachten wanneer dat zal zijn maar voor iedereen is het beter dat er een streep onder dit seizoen is gezet."

Lees ook: Op korte termijn duidelijkheid over Eredivisiekaarten 2019-2020

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl