Superieur Ajax ruim langs FC Utrecht

superieur-ajax-ruim-langs-fc-utrecht
superieur-ajax-ruim-langs-fc-utrecht

Socials

Erik ten Hag had voor de thuiswedstrijd lovende woorden over voor de tegenstander: “Dit is het beste Utrecht van de laatste jaren”, zei de trainer voor de tv-camera over zijn vorige club, waar nu John van den Brom de scepter zwaait.

De Ajax-trainer kwam in de winterstop van seizoen 2017-2018 over van Utrecht en haalde een paar maanden later Zakaria Labyad van Utrecht naar Ajax. Maar de middenvelder kwam weinig in de plannen van de trainer voor. Deze zondag mocht hij voor het eerst dit seizoen binnen de lijnen verschijnen als vervanger voor de lang uitgeschakelde David Neres en liet zien uitstekend mee te kunnen.

14e minuut
De Utrechter in Amsterdamse dienst leek Ajax in de 7e minuut – nadat er al goede kansen waren geweest voor Daley Blind en Dusan Tadic – op 1-0 te zetten. Maar de bal had voor de assist van Tadic de achterlijn al gepasseerd en de treffer werd terecht geannuleerd. Nadat ook Nico Tagliafico net naast had gekopt, was het in de 14e minuut wel raak. Tadic trok voor en met een vlammend schot maakte Donny van de Beek de openingsgoal: 1-0.  

3-0 bij rust
Elf minuten later was het 2-0. Daley Blind zette Mark van de Maarel de voet dwars in de Ajax-verdediging; het spel mocht door, Ajax schakelde vervolgens uitstekend om en Tadic maakte de 100e Eredivisie-goal van Ajax in 2019. Net voor rust was het 3-0 toen Van de Beek  een assist van Labyad achter Maarten Paes werkte.

And counting… 😋#ajautr

— AFC Ajax (@AFCAjax) 10 november 2019

Martinez met de 4-0
In de tweede helft zette Ajax het frivool voetballen door en aanvankelijk bleef de aanvalsstorm zonder beloning, mede dankzij goed keeperswerk van Paes. Met Dest voor Mazraoui kreeg Ajax al snel in het 2e bedrijf vers bloed en hij zag van nabij dat Lisandro Martínez de 4-0 binnenkopte uit een corner.

Na 75 minuten zat de speeltijd er voor Labyad op en kon hij terugkijken op een prima wedstrijd. Noa Lang mocht het laatste kwartier volmaken. Een treffer kwam er niet meer bij. Zo sloot Ajax het 3e blok wederom uitstekend af. Volgende week is er interlandvoetbal en op zaterdag 23 november wordt de Eredivisie hervat met Ajax - Heracles.

Lees ook: Opstellingen en stats Ajax - Utrecht
Check:
Liveblog Ajax - Utrecht

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl/Jasper Ruhé

Socials