Tadic: 'Teams in deze groep aan elkaar gewaagd'

tadic-teams-in-deze-groep-aan-elkaar-gewaagd
tadic-teams-in-deze-groep-aan-elkaar-gewaagd

Socials

Voor Tadic is Chelsea de bekendste opponent. Als speler van Southampton kwam hij de Londenaren steevast tegen in de Premier League. Valencia en Lille trof de Serviër nog nooit.

“Chelsea ken ik goed”, reageert Tadic. “Ik heb jaren tegen ze gespeeld en over het algemeen met Southampton goede resultaten tegen ze geboekt. Ze hebben met Frank Lampard een nieuwe coach en zijn onder hem een nieuwe weg ingeslagen. Het is een goed voetballende ploeg.”

'De captain Jose Fonté is een goede vriend van me.'

Volgens Tadic geldt hetzelfde voor Valencia, de nummer 4 van Spanje van vorig seizoen. “Ook een sterke ploeg, met een goede coach (Marcelino). Valencia is ook een mooie naam om te treffen.”

Lille is een ploeg die Tadic toevalligerwijs al wat beter kent. “De captain Jose Fonté is een goede vriend van me”, vertelt Tadic, die met de Portugees samen bij Southampton speelde. “Mede door José volgde ik Lille al. Het is een goede ploeg, die vorig seizoen als 2e in de Franse competitie eindigde. Dat zegt wel wat. Ook hebben ze PSG vorig seizoen een keer met 5-1 verslagen.”

'Aan elkaar gewaagd'
Tadic vindt niet dat de huidige poule sterker is dan die van vorig seizoen. Toen was Ajax voor de groepsfase gekoppeld aan Bayern, Benfica en AEK Athene. “Nee, dat denk ik niet. Vorig seizoen was Bayern heel sterk en hetzelfde geldt voor Benfica. Nu hebben we teams die denk ik aan elkaar gewaagd zullen zijn.”

En naar welke wedstrijd kijkt Tadic het meeste uit? Dat is moeilijk kiezen, aldus de Servier. “De thuiswedstrijden in de Johan Cruijff ArenA zijn natuurlijk altijd mooi. Chelsea ken ik al vanwege mijn tijd in Engeland. Het is leuk om terug te keren op Stamford Bridge. Maar het is ook leuk om voor mij nieuwe teams als Valencia en Lille tegen te gaan komen."

Tekst en beeld: Ajax.nl

Socials