Team van Toen | Desiree van Lunteren 7 jaar terug in de tijd

team-van-toen-desiree-van-lunteren-7-jaar-terug-in-de-tijd
team-van-toen-desiree-van-lunteren-7-jaar-terug-in-de-tijd

Socials

''Het 1e jaar was bijzonder. Het was de opstart van de Ajax Vrouwen en alles was nieuw. Wij hadden een goed team, een mix tussen wat oudere speelsters zoals Daphne Koster, Anouk Hoogendijk en Petra Hoogewoning en wat jonge meiden. Wij speelden eerst een toernooi bij FC Twente met Paris Saint-Germain, VfL Wolfsburg en Twente zelf. We hadden dus al wat wedstrijdritme en trainden veel. Iedereen keek er ontzettend naar uit om te beginnen.''

Van Lunteren weet nog goed dat er een speciale sfeer hing op sportcomplex de Toekomst. ''Bij de opkomst kon je dat echt voelen. Er was heel veel publiek. Het is helaas daarna nooit meer zo vol geweest. Het 1e jaar waren er iedere wedstrijd veel supporters, dat is met de jaren wat minder geworden. Terugkomend op de wedstrijd: ik vond het nog altijd de mooiste die ik voor Ajax gespeeld heb. Mijn doelpunt maakte het allemaal nog specialer. Die vergeet ik nooit meer."

'Ik vond dat de mooiste wedstrijd die ik voor Ajax gespeeld heb'

Hechte band
Er waren een aantal speelsters bij de Ajax Vrouwen waar Van Lunteren al een hechte band mee had, zoals Daphne Koster. ''Wij begonnen samen bij AZ, hebben daar 2 jaar gespeeld en vervolgens 1 jaar bij Telstar. Ook Babiche Roof kende ik al vanaf onze tijd bij een jeugdteam van de KNVB. Ik spreek haar nog af en toe, toevallig kwamen wij elkaar laatst tegen in Hilversum. Met Linda Bakker speelde ik al samen bij AZ en trainer Ed Engelkes was ook een bekende. Daarnaast is Liza van der Most al vanaf dag 1 van de partij bij de Ajax Vrouwen. Datzelfde geldt voor fysiotherapeut Eva Blewanus.''

Van Lunteren kijkt nog eens naar de foto en lacht: ''Laura Du Ry had altijd wel grapjes en was een gangmaker, Donna van Rossum was nog echt een jonkie. Linda Bakker speelde dat seizoen in de spits en ik op 10, dat liep altijd wel lekker!''

Dit bericht bekijken op Instagram

Ik voel mij enorm vereerd dat er een aantal mooie clubs interesse hebben getoond. Sportief gezien was het een moeilijke beslissing, maar wat is nou belangrijker dan gelukkig zijn en je fijn voelen? Ik ben trots op mezelf dat ik afgelopen seizoen in het buitenland heb gespeeld. Het heeft me heel erg veel gegeven en ik ben zeker weten weer een ervaring rijker. Ik ben ontzettend blij dat ik opnieuw voor deze fantastische club mag gaan spelen. De club waar ik mij vanaf dag 1 al ontzettend thuis voelde. Trots om mijzelf weer een Ajacied te mogen noemen. ❌❌❌ #ajax #ajaxvrouwen #eenseenajaciedaltijdeenajacied #happytobeback

Een bericht gedeeld door Desiree van Lunteren (@dvlunteren) op 17 Jul 2019 om 2:03 (PDT)

Veranderingen
Ten opzichte van 2012 is er in het vrouwenvoetbal wel veel veranderd. Dat is van Lunteren ook opgevallen: ''Je merkt dat het een stuk populairder is geworden. De Eredivisie kan nog stappen maken, het blijft nog een beetje hangen en dat is jammer. Er zijn helaas clubs gestopt, maar ook wel weer mooie clubs bij gekomen. Het zou leuk zijn als de competitie nog wat groter wordt, maar de kwaliteit moet gewaarborgd blijven."

'Het zou positief zijn als er speelsters terugkeren'

Avontuur
''Zelf ben ik het afgelopen jaar ook een avontuur aangegaan in het buitenland en dat heeft mij veel gebracht. Ik ben een ervaring rijker en heb er veel geleerd. De competitie was een stuk sterker, dus ik had het niet willen missen. Maar hier terugkeren bij Ajax voelt als thuiskomen."

Van Lunteren begint gelijk te glimlachen: "Er is hier niet veel veranderd en het voelt nog steeds goed.''

Dit bericht bekijken op Instagram

Happy to be back♥️ #ajax #ajaxvrouwen #firstminutes

Een bericht gedeeld door Desiree van Lunteren (@dvlunteren) op 17 Aug 2019 om 8:09 (PDT)


Ervaring
''Ik hoop met mijn ervaringen op het EK en WK iets extra’s in te brengen. Wij hebben wat jonge meiden in het team en die probeer ik waar mogelijk te helpen. Ik hoop dit jaar weer om de prijzen te gaan spelen. Kampioen worden is erg belangrijk voor ons en natuurlijk willen wij ook weer de beker winnen. Hopelijk mag ik veel doelpunten maken voor Ajax."

Ajax Vrouwen in het seizoen 2012-2013:
Bovenste rij (v.l.n.r.):
Donna van Rossum, Sabine Becx, Laura Du Ry, Marieke Ubachs, Vesna Veltrop, Liza van der Most.
Middelste rij (v.l.n.r.): Anouk Hoogendijk, Henk Heijt, Sjoerd Woudenberg, Ed Engelkes, Benno Nihom, Eva Blewanus, Petra Hoogewoning.
Onderste rij (v.l.n.r.)
: Pascalle Tang, Babiche Roof, Tessel Middag, Daphne Koster, Desiree van Lunteren, Mandy Versteegt, Linda Bakker, Carmen Manduapessy.
Niet op de foto: Eshly Bakker en Leonne Stentler.

Bekijk ook: Van Lunteren: 'Anders doen dan vorig seizoen'

Tekst: Ajax.nl/Anna Vermeulen
Beeld: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Socials