Ten Hag: 'Labyad niet inzetbaar, Ziyech afwachten'

ten-hag-labyad-niet-inzetbaar-ziyech-afwachten
ten-hag-labyad-niet-inzetbaar-ziyech-afwachten

Socials

Geen Labyad tegen Twente
De grootste vragen voorafgaande aan het uitduel met FC Twente, zijn die over de gesteldheid van Hakim Ziyech en Zakaria Labyad. Daarover kan Ten Hag echter nog niet al teveel zeggen: "Zakaria zal in elk geval zondag nog niet inzetbaar zijn. Zijn knie wordt verder onderzocht en zodra er meer bekend is dan zullen we dat melden. Hakim heeft donderdag niet met de groep getraind, we moeten de komende dagen afwachten."

'Het wordt een gevecht'
De wedstrijd komt snel na het succesvolle duel in Lille. Ten Hag: "We weten wat ons daar te doen staat. Ik zeg altijd ‘24 uur genieten en dan weer verder naar volgende tegenstander'."

Goede ambiance
Dat is deze Europese campagne goed gegaan. Ajax verspeelt dit seizoen sowieso nauwelijks punten in de Eredivisie. Ook na een midweeks groepsduel in de Champions League, slaat de balans in het voordeel van de Amsterdammers uit. Alleen na de 1e wedstrijd moest Ajax 2 punten afstaan (1-1 bij PSV), daarna volgden louter overwinningen, bij ADO Den Haag (0-2), thuis tegen Feyenoord (4-0) en thuis tegen Utrecht (4-0).

'We weten dat het bij Twente lastig is, maar we móeten winnen'

Hopelijk breidt Ajax zondag die mooie reeks uit met een zege op Twente. Dat zal niet heel eenvoudig zijn, zegt Ten Hag: "We weten dat het bij Twente lastig is, maar we móeten winnen. Het stadion staat bekend om de entourage en goeie ambiance. Het is aan ons om goed voorbereid te zijn om de strijd daar aan te gaan. Dat het een gevecht wordt, dat is zeker."

Bekijk ook: Van Boekel fluit FC Twente - Ajax

Tekst en beeld: Ajax.nl

Socials