Ten Hag: 'Spierprobleem Veltman, jetlag Álvarez'

ten-hag-spierprobleem-veltman-jetlag-alvarez
ten-hag-spierprobleem-veltman-jetlag-alvarez

Socials

Buiten Veltman om is iedereen goed uit de interlandbreak gekomen. Edson Álvarez, zo vertelde Ten Hag, heeft nog wel wat last van een jetlag, maar dat mag geen probleem zijn voor zaterdag.

Noussair Mazraoui maakte dinsdag tegen Burundi zijn 1e goal voor Marokko, maar viel dat duel wel uit. Volgens Ten Hag hoeven we ons geen zorgen te maken. "Hij is zaterdag inzetbaar." De coach vertelde ook dat David Neres inmiddels geopereerd is. "David gaat nu het revalidatietraject in." De Braziliaan keert naar verwachting na de winterstop weer terug.

'We kunnen niets laten liggen, dus uiteraard spelen we in onze sterkst mogelijke opstelling'

Eiting bij wedstrijdselectie
Ten Hag maakte bekend dat Carel Eiting zaterdag bij de wedstrijdselectie zit. "Carel begon het seizoen heel goed in de voorbereiding, en toen viel hij helaas weg. Inmiddels is hij weer een aantal weken medisch fit, heeft ritme opgedaan bij Jong Ajax. Hij wordt steeds fitter. Nu komt het erop aan dat hij de concurrentie weer aangaat."

Eerst Heracles, dan Lille
Van experimenteren richting Lille - het Champions League-duel dat woensdag op het programma staat - wil de coach niets weten. "Heracles, daar gaat het om. We zullen er alles aan doen om hen te verslaan, daarna kijken we naar Lille. We moeten kampioen worden, iedere wedstrijd is belangrijk, we kunnen niets laten liggen, dus uiteraard spelen we in onze sterkst mogelijke opstelling."

Moeilijke tegenstander
Wedstrijden na een interlandperiode zijn altijd lastig, erkent Ten Hag. "Daar zijn we ons bewust van, het zijn de feiten. De jongens spelen met andere elftallen, met een andere speelwijze. De automatismen zijn even anders, of in veel gevallen totaal anders. De praktijk heeft ons geleerd dat het altijd even wat tijd kost om de mindset, de speelwijze, de automatismen weer terug te laten keren."

'Er zijn buitenlandse elementen ingebracht, met name fitheid. Die ploeg blijft 90 minuten lang gaan'

Ajax heeft de afgelopen 2 seizoenen slechts 1 keer gewonnen van Heracles. "Ik denk dat ze boven verwachting presteren", vertelt Ten Hag over de nummer 7 van de Eredivisie. "Ze hebben een trainer (Frank Wormuth, red.) met een duidelijk idee. Daarmee is hij nu al bijna anderhalf jaar heel succesvol. De speelwijze is een beetje on-Nederlands. Er zijn buitenlandse elementen ingebracht, met name fitheid. Die ploeg blijft 90 minuten lang gaan."

Bekijk ook: History in Goals: Ajax - Heracles

Tekst & beeld: Ajax.nl

Socials