Ten Hag: 'Vorig jaar zou Ajax ook al kampioen zijn in winterstop'

ten-hag-vorig-jaar-zou-ajax-ook-al-kampioen-zijn-in-winterstop
ten-hag-vorig-jaar-zou-ajax-ook-al-kampioen-zijn-in-winterstop

Socials

"Het klimaat is positief", vertelt Ten Hag over de sfeer binnen zijn selectie. "Spelers zijn niet snel tevreden, ze willen het maximale eruit halen. Daar zijn we heel blij mee." De trainer gaat in de Eredivisie uit van een tweestrijd tussen Ajax en PSV, met Feyenoord als 3e kandidaat voor de landstitel. Maar prolongatie van de titel is zeker geen eenvoudig opdracht, waarschuwt hij. "Vorig jaar zou Ajax ook al kampioen zijn in de winterstop. We weten hoe het is gelopen."

'De subtop oogt sterker. Grote selecties, dubbele bezetting: dat geldt zeker ook voor Vitesse'

Ten Hag ziet dat de Nederlandse clubs niet stil hebben gezeten. "De subtop oogt sterker. Grote selecties, dubbele bezetting: dat geldt zeker ook voor Vitesse." Is het een cliché dat Vitesse-uit altijd lastig is? "Ja, het is een cliché. Maar clichés zijn altijd waar."

Álvarez niet, Neres waarschijnlijk ook niet
Nog niet iedereen is zaterdag inzetbaar. Edson Álvarez bijvoorbeeld mist het duel met Vitesse. Ten Hag: "Hij is net terug uit Mexico, heeft zijn werkvergunning. Vandaag gaat hij voor het eerst het veld op. Hij heeft een zware week achter de rug, het is even kijken hoe hij dat verwerkt. We denken dat hij heel belangrijk voor Ajax kan worden. Het is een vechter, een intelligente speler met veel ambitie."

Voor David Neres, afgelopen week teruggekeerd uit Brazilië, komt de wedstrijd in Arnhem waarschijnlijk ook te vroeg. "Maar ik wil de tegenstander niet wijzer maken dan ze al zijn", aldus Ten Hag, die zo zijn kaarten nog een beetje voor zich hield.

FIFA-verkiezing
Ten Hag werd gevraagd naar zijn nominatie door de FIFA voor de verkiezing tot beste coach van het jaar. "Dat is heel voor eervol, zeker gezien het rijtje." Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt zijn als speler genomineerd vanwege hun topseizoen bij Ajax. Ten Hag: "Dan zit je met z'n drieën in een heel select gezelschap. Dat motiveert en is een stimulans voor de toekomst."

Lees ook: Nieuwe aanvangstijden Ajax - FC Emmen en VVV-Venlo - Ajax

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl/Jasper Ruhé

Socials