Thethani scoort op z'n verjaardag in oefenduel Jong Ajax

thethani-scoort-op-zn-verjaardag-in-oefenduel-jong-ajax
thethani-scoort-op-zn-verjaardag-in-oefenduel-jong-ajax

Socials

Jong Ajax trof op het trainingskamp in La Manga de nummer 5 van de Schotse Premiership. Livingstone staat op zeer ruime achterstand van Celtic, Glasgow Rangers, Motherwell en zelfs Aberdeen. Jong Ajax staat bij het ingaan van de 2e seizoenshelft op een fraaie 2e plaats op 3 punten van lijstaanvoerder Cambuur.

Verjaardagsdoelpunt
Jong Ajax kwam in de 19e minuut op voorsprong toen ze na een vrije trap snel voor de Schotse keeper stonden. Nicolas Kühn passeerde de doelman voor de 1-0. Elf minuten later schoot Issam el Maach ver uit, bereikte de jarige Leo Thathani, die de 2e Amsterdamse goal maakte. De 2-0 was tevens de ruststand.

In de tweede helft kwam Livingston naderbij maar na een prachtige aanval over meerdere schijven bracht Jasper ter Heide de marge weer op 2: 3-1.

"De wedstrijd was de afsluiting van het trainingskamp", aldus trainer Mitchell van der Gaag vanuit het Spaanse La Manga. "De mogelijkheid deed zich voor om hierheen te gaan en het is een goede zaak voor jonge jongens om de ervaring van zo'n buitenlands trainingskamp op te doen. Wij hadden zo de kans ook jongens van O19 te zien, gesprekken te voeren en beelden te bekijken met het team. Spelen tegen een Schotse tegenstander was heel anders dan ze gewend zijn. Livingston was typisch Schots. Veel fysiek, de lange bal en alles de zestien inpompen. We speelden qua voetbal een prima eerste helft, in de tweede werden we wat vermoeider. Dan wordt het een mentale kwestie om door te gaan. Dat deden ze goed. Al met al was dit een prima week."

Jong Ajax hervat maandag de competitie met een uitwedstrijd bij Jong PSV.

Opstelling Jong Ajax: El Maach; Van Gelderen, Solomons, Kemper, Douglas (60. Salah-Eddine); Ter Heide, Mendez, Llansana; Thethani, Kühn (70. Musampa), Bandé

Lees ook: Liveblog van trainingskamp Ajax 1

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Pro Shots

Socials