Traoré schiet Jong Ajax langs Jong FC Utrecht

traore-schiet-jong-ajax-langs-jong-fc-utrecht
traore-schiet-jong-ajax-langs-jong-fc-utrecht

Socials

Prima eerste helft
Jong Ajax begon uitstekend aan de wedstrijd, al was de eerste kans een gelukje. Noa Lang kreeg de bal via de hak van een onbewuste Carel Eiting bij Boy Kemper, die naast schoot. Even later kon Ekkelenkamp een heerlijk balletje van Nicolas Kühn nét niet genoeg effect meegeven, maar de toon was gezet.

Bliksemstart
Eerst was het de diepgestoken Traoré die beheerst binnen schoot, en enkele minuten later speelde Ekkelenkamp zich knap vrij om de score te verdubbelen. Jong FC Utrecht kon daar weinig tegenover stellen, want de schoten van Cerny waren telkens een makkelijke prooi voor Varela.

De vroege 2-0 leek de angel ook een beetje uit het spel te halen, want hoewel Jong Ajax de controle had ontbrak het heilige vuur.

Hattrick Traoré
In het tweede bedrijf ging Jong Ajax op dezelfde voet verder. Vooral Ekkelenkamp was gevaarlijk met enkele schoten die maar net naast gingen, maar het was Traoré die de doelpunten maakte. Weifelend optreden van David Jensen werd uitstekend afgestraft en even later was hij er als de kippen bij om een rebound binnen te tikken. De Burkinees had vlak daarna ook zijn 4e en 5e van de avond kunnen maken, maar beide kopballen raakten de lat.

Dit bericht bekijken op Instagram

Big shout-out for our hattrick hero @traorelassinafranc! 🔥 #JongAjax 4-0 Jong Utrecht!

Een bericht gedeeld door AFC Ajax (@afcajax) op 21 Okt 2019 om 1:24 (PDT)

Rentree Bandé
Jong FC Utrecht hing al een tijdje als een murw geslagen bokser in de touwen, kwam ook niet meer in de buurt van Varela en was blij dat het bij 4-0 bleef. De ijverige invaller Joshua Pynadath had wellicht nog kunnen scoren, maar het publiek kreeg de handen nog één keer op elkaar: Bandé kwam er in de 87e minuut in voor Traoré. Zijn 1e officiële speelminuten in Ajax-shirt, waarmee hij een periode van lang blessureleed eindelijk kon afsluiten.

Jong Ajax – Jong FC Utrecht 4-0 (2-0): 15. Traoré 1-0, 19. Ekkelenkamp 2-0, 63. Traoré 3-0, 69. Traoré 4-0

Opstelling Jong Ajax: Varela, Q. Timber (79. Mendez), J. Timber, Kemper, Castillo, Eiting, Gravenberch, Ekkelenkamp, Kühn, Traoré (87. Bandé), Lang (61. Pynadath)

Tekst: Ajax.nl
Beeld: ProShots.nl

Socials