Twaalfjarige Ajax-speler Lucas Jetten bezoekt Ajax Cape Town: 'Veel geleerd'

twaalfjarige-ajax-speler-lucas-jetten-bezoekt-ajax-cape-town-veel-geleerd
twaalfjarige-ajax-speler-lucas-jetten-bezoekt-ajax-cape-town-veel-geleerd

Socials

Het Community Scheme zorgt met hun projecten voor bewustwording van duizenden kinderen op het gebied van HIV/AIDS, drugs en veiligheid. Van de Ajax Foundation mocht Lucas namens Ajax een kijkje nemen hoe zijn leeftijdsgenootjes in het project worden betrokken.

Voor Lucas, die zelf geboren is in Zuid-Afrika, was het een bijzondere ervaring. Ook voor de schoolkinderen waar hij langsging, bleek het een inspirerend bezoek. Sommige kinderen waren zo enthousiast over het bezoek van de jonge Ajacied, dat ze hem om een handtekening vroegen. Het Ajax-talent kwam zelf ook nog aan voetballen toe: hij trainde mee met zijn generatiegenootjes van Ajax Cape Town.

Naast het bezoek aan de scholen waar het Community Scheme is uitgerold, was Lucas ook aanwezig bij een wedstrijd van het eerste elftal van Ajax Cape Town tegen Real Kings.

"Het was echt heel gaaf. Ik heb veel geleerd over de armoede in Zuid-Afrika en wat ze bijvoorbeeld eten", vertelt de jonge Ajacied enthousiast. "Dat ik met Ajax Cape Town mee mocht trainen vond ik het allerleukste. Het niveau was goed. Toen ik thuiskwam vroegen heel veel vriendjes hoe ik het vond in Zuid-Afrika."

Volgens de moeder van Lucas, Sandra Jetten, helpt het de Ajax O13-speler ook om z'n eigen achtergrond beter te begrijpen. Dat vertelt ze in een open brief aan Ajax Cape Town, waarin ze de Zuid-Afrikaanse club bedankt voor de uitnodiging.

Beluister ook: Ajax Podcast #54: Met Kalvijn op de tribune bij Ajax - AZ

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl