Tweede Technische Selectiedag groot succes

-tweede-technische-selectiedag-groot-succes-
-tweede-technische-selectiedag-groot-succes-

Socials

Programma
Na een presentatie van Bart Logchies, hoofddocent van de Ajax Coaching Academy, gingen de trainers, video-analisten en scouts aan de slag met een aan hun vakgebied gerelateerde opdracht. Elke discipline stond deze dag onder begeleiding van een expert van Ajax. De train(st)ers werden opgedeeld in groepjes van maximaal 5 personen, die per groepje kort de tijd kregen om hun training voor te bereiden en de taken te verdelen. De scouts gingen eerst met theorie aan de slag in de School en later werd de theorie toegepast op het veld. De video-analisten bleven binnen en kregen een mooie analyse-opdracht voor de wedstrijd Ajax - Valencia.

Toegevoegde waarde
Joost van Dam, aanwezig als vertegenwoordiger van de Jeugdopleiding, ziet een enorme toegevoegde waarde van deze dag voor de Jeugdopleiding van Ajax. Hij zegt hierover: “Uiteindelijk willen we binnen Ajax op alle gebieden de beste mensen. Tijdens de Technische Selectie dag richten we ons op het vinden van de beste trainers, video analisten en scouts voor onze jeugdopleiding. Op het moment dat we daar de beste mensen op de juiste plekken krijgen, kunnen we het maximale uit onze spelers halen.”

Partnerclub
Ook was het een mooie belevenis voor Partnerclub S.V. Hoofddorp, die uitgenodigd werd voor deze Technische Selectiedag. Maar liefst 6 jeugdteams kregen de kans om een middag op de Toekomst te komen trainen en de echte Ajax-ervaring te beleven. Al met al een zeer geslaagde dag.

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl/
Yannick van de Wijngaert

Socials