UEFA Youth League met Ajax O19 in augustus hervat

uefa-youth-league-met-ajax-o19-in-augustus-hervat
uefa-youth-league-met-ajax-o19-in-augustus-hervat

Socials

Net voordat het team van trainer John Heitinga op 17 maart zou spelen tegen FC Midtjylland, gooide de coronacrisis alles - en dus ook het voetbal - in de war. Nu is bekend dat het Europese toernooi wordt uitgespeeld. De wedstrijd tussen Ajax en de Deense opponent zal op 18 of 19 augustus worden afgewerkt.

Mocht Ajax winnen dan staat 4 dagen later de confrontatie in de halve finale op het programma tegen de winnaar van Dinamo Zagreb - Benfica. De finale wordt op 25 augustus afgewerkt.

'Erg blij dat we deze wedstrijd mogen spelen'
Saïd Ouaali is blij dat de UEFA dit besluit heeft genomen: “Wij zijn als club heel erg blij dat we deze wedstrijd mogen spelen. Het is toch een wedstrijd op het hoogste podium en onze spelers hebben dit nodig. Al onze spelers die in maart in de selectie zaten, komen ook dan in aanmerking om mee te doen. Zoals altijd zullen we tegen die tijd kijken welk individu deze wedstrijd nodig heeft. Dan wordt er een team samengesteld die Ajax moet vertegenwoordigen op dit podium. De spelers zullen voortkomen uit de bovenbouw en Jong Ajax.”

De voorbereiding op het seizoen begint begin augustus voor de jeugdspelers, dus de tijd tussen de start en de wedstrijd is kort: “Tsja, dat is nou eenmaal zo. Na 2 weken voorbereiden moeten ze gelijk pieken. Maar goed, we zeggen altijd tegen onze spelers dat ze goed om moeten gaan met de omstandigheden. Hopelijk zijn tegen die tijd de maatregelen verder versoepeld, maar het belangrijkste blijft de veiligheid en gezondheid.”

'Fijn dat jongens Europese droom vervolg kunnen geven'

Trainer John Heitinga denkt er hetzelfde over: “We zijn heel content dat het toernooi uitgespeeld gaat worden. Op ons netvlies staat nog de goal van keeper Daan Reiziger in maart tegen Atlético Madrid. De jongens waren euforisch. Een paar dagen later kregen we te maken met de epidemie. Het is fijn voor de jongens dat ze hun Europese droom een vervolg kunnen geven. Vanuit de club is dit toernooi ook belangrijk. Belangrijkere tegenstanders ga je niet krijgen. Dat we nu in Nyon spelen en niet in Denemarken is volkomen te begrijpen. Veiligheid voorop en dan kan je beter alle teams bijeen hebben dan dat iedereen door Europa gaat reizen.”

Lees ook: Acronis nieuwe naam op shirt Ajax-jeugd

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl/Jasper Ruhé

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl