Van der Most: 'Vanaf dat moment had ik 1 droom: het Nederlands elftal halen'

van-der-most-vanaf-dat-moment-had-ik-1-droom-het-nederlands-elftal-halen
van-der-most-vanaf-dat-moment-had-ik-1-droom-het-nederlands-elftal-halen

Socials

"Ik startte met voetballen toen ik 6 jaar was. In die tijd speelde ik nog in een jongensteam. Uiteindelijk ben ik op mijn 12e overgestapt naar een academie voor meiden. In die tijd werd het voetbal voor meiden ook steeds populairder. Vanaf dat moment had ik maar 1 droom: het Nederlands elftal halen."

Vul jouw droom in!

https://dromen.ajax.nl/Is het altijd al een droom van jou geweest om met jouw Ajax-held het
veld van de Johan Cruijff ArenA op te lopen?
Of wil jij niets liever dan
het Ajax-thuisshirt? Vul dan snel jouw Ajax Dromenlijstje in en wie
weet worden jouw dromen werkelijkheid!

Van der Most kwam in 2012 naar Ajax. Twee jaar later maakte ze haar debuut voor Nederland. "Dat was in een vriendschappelijke wedstrijd tegen Brazilië. Dat is natuurlijk een mooi voetballand om tegen te spelen. Ik was erg zenuwachtig toen ik het veld op liep. Na het eerste balcontact verdwenen de zenuwen gelukkig. Achteraf kreeg ik veel complimenten over mijn eerste wedstrijd, dat was fijn."

‘Ik vind het tof wanneer mensen hun eigen ding doen, heel hard kunnen werken en een team kunnen dragen’ 

Naast voetballer worden, spookte er ook nog iets anders door het hoofd van de 26-jarige speelster. "Er was een moment dat ik ook graag kok wilde worden. Ik heb koken altijd heel leuk gevonden en dus begon ik aan een koksopleiding naast het voetbal. Tijdens deze opleiding besefte ik dat koken toch meer een hobby voor mij was. Dat doe ik nu dus graag in mijn vrije tijd."

Daphne Koster
Op de vraag of Van der Most een voorbeeldfiguur heeft, is haar antwoord duidelijk: "Er is niet iemand die ik heel hoog plaats of waar ik tegenop kijk. Ik vind het tof wanneer mensen hun eigen ding doen, heel hard kunnen werken en een team kunnen dragen. Daphne Koster is daar een goed voorbeeld van. Ik denk dat mijn eigen harde werken heeft bijgedragen aan waar ik nu sta."

"Naast dat je discipline en ambitie moet hebben, denk ik ook wel dat je omgeving veel invloed heeft op waar je terecht komt. Je coaches en ouders moeten het wel zien zitten. Je ouders moeten je bijvoorbeeld overal naartoe brengen. Het klinkt heel standaard en cliché, maar het is wel hoe het is. Mijn ouders zijn gelukkig heel nuchter en zeggen altijd: 'Zolang jij het leuk vindt en er hard voor wil werken, steunen we je daarin'", besluit Van der Most.

Bekijk ook: Highlights PSV - Ajax Vrouwen

Tekst: Ajax.nl/Guusje Planjer
Beeld: Ajax.nl/Jasper Ruhé

Socials