Van Gaal leidt het Ajax Cultelftal

van-gaal-leidt-het-ajax-cultelftal
van-gaal-leidt-het-ajax-cultelftal

Socials

Naast zijn schitterende en indrukwekkende erelijst als trainer, zijn ook de – soms – felle tirades tegen de pers blijven hangen. Het kwam in zijn lange loopbaan nog wel eens voor dat een vraag van het journaille Van Gaal niet zinde en dan liet hij dat ook direct merken. Zo gaf hij in zijn Ajax-periode een journalist na afloop van een wedstrijd een veeg uit de pan door zich hardop af te vragen of hij nou zo slim was of de desbetreffende verslaggever zo dom.

Ook als trainer in het buitenland had Van Gaal het regelmatig aan de stok met de pers.

Eigenaardig gedrag langs de lijn
Niet alleen tegenover de pers was de trainer recht voor z’n raap, maar ook tegen de arbitrage van dienst. Zo liet hij tijdens de Champions League-finale van 1995 op eigenaardige wijze blijken niet gediend te zijn van een beslissing van leidsman ‎Ion Crăciunescu. De Roemeen floot Jari Litmanen in kansrijke positie terug, terwijl zijn tegenstander met een veel te hoog geheven been hem wilde torpederen.

De scheidsrechter zag het niet en dus deed Van Gaal even haarfijn voor wat er gebeurde. Langs de lijn maakte de oefenmeester een bijzonder fraaie karatetrap die nooit meer vergeten zou worden.

‘Kampioensspeech’
Van Gaal vierde vele successen als trainer en daar horen huldigingen bij. Op dat soort gelegenheden nam de oud-trainer vaak genoeg op geheel eigen wijze het woord. Dan liet hij op niet misverstane wijze horen dat zijn team de beste was van van het land. Het leverde mooie beelden op.

Louis van Gaal, trainer van het Ajax Cultelftal.

Tekst en beeld: Ajax.nl

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl