Verlies voor Ajax Vrouwen in Eredivisie Cup

verlies-voor-ajax-vrouwen-in-eredivisie-cup
verlies-voor-ajax-vrouwen-in-eredivisie-cup

Socials

Voor de 3e keer in 2 weken tijd stonden ADO en Ajax Vrouwen tegenover elkaar. Ajax won het 1e duel (Eredivisie), met 1-0 maar verloor een week later met dezelfde cijfers in de heenwedstrijd in het toernooi om de Eredivisie Cup. Die wedstrijden waren allebei in Amsterdam. Nu moest er in Den Haag worden gestreden.

In een stormachtig Car Jeans Stadion kwam Ajax af en toe gevaarlijk voor de dag met inzetten van Eshly Bakker en Lucie Akkerman. Maar in de 36e minuut was het de thuisploeg die de leiding nam. Na een cornervariant werkte Obispo de bal achter de debuterende Claire Dinkla: 1-0. De ploeg van Danny Schenkel had via een vrijetrap van Desiree van Lunteren voor rust misschien de stand kunnen rechttrekken, maar de bal vloog ruim naast.

Spektakel in paar minuten
Na rust duurde het lang voor er wat spektakel viel te zien maar toen was het ook goed raak! Eerst scoorde de voor Iina Salmi ingevallen Vanity Lewerissa in de 78e minuut de 1-1. Lang bleef die stand echter niet op het bord want een minuut later was het Janette van Beelen die ADO weer aan de leiding schoot. Maar ook de 2-1 was binnen 90 seconden verdwenen toen Julia Kagie de bal langs haar eigen keeper werkte: 2-2.

Ajax, waarbij Akkerman in de 60e minuut geblesseerd van het veld ging, had nog 1 goal nodig om de opgedane 1-0-nederlaag in de thuiswedstrijd weg te poetsen en als winnaar uit het tweeluik te komen, maar slaagde daar niet in. Daardoor won ADO deze ronde van de Eredivisie Cup.

Ajax Vrouwen: Dinkla, L. Bakker, Akkerman (60. Dijkstra), De Sanders, Verhoeve (46. Van de Velde); Zeeman, Van Lunteren, Salmi (72. Lewerissa), E.Bakker, Jansen, Vd Bighelaar

Bekijk ook: BeFire van Jonna van de Velde

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl