Verzwakt Ajax O19 loopt zich stuk op Chelsea

verzwakt-ajax-o19-loopt-zich-stuk-op-chelsea
verzwakt-ajax-o19-loopt-zich-stuk-op-chelsea

Socials

Ondanks de nederlaag blijft Ajax O19 koploper in groep H, al kwam Lille O19 door een zege op Valencia O19 qua punten langszij. Beide teams beschikken na 3 wedstrijden over 6 punten. Chelsea heeft er 4 en Valencia 1.

8 spelers afwezigHet vlaggenschip van de jeugd kwam tegen de verliezend finalist van vorig seizoen bijzonder uitgekleed voor de dag. John Heitinga kon niet beschikken over liefst 8 jeugdinternationals die met Oranje O17 naar Brazilië zijn afgereisd voor het jeugd-WK. De coach moest zijn elftal flink omgooien en had op de bank overwegend Youth League-debutanten zitten.

Het hielp Ajax O19 niet dat al in de 3e minuut een tegentreffer werd geïncasseerd. Chelsea vormde een opvallend treintje bij een corner. Wellicht daardoor waren de Ajacieden afgeleid en kon een over het hoofd geziene Engelsman (Thierno Ballo) bij de eerste paal binnenkoppen.  Schotkansen Timber en RasmussenHet was een domper voor de Ajacieden, die zich wel goed herstelden. In de 9e minuut kreeg Damjan Dostanic een grote kans op aangeven van Tunahan Tasci. De spits mikte echter naast. Een kwartier later liet Ajax zich tot tweemaal toe gelden, maar schoten van Quinten Timber en Christian Rasmussen werden door Chelsea geblokt.

Het bleef tot de rust zoeken voor Ajax O19 tegen de verdedigend georiënteerde Engelsen en dat veranderde niet na de thee. De thuisploeg had veelvuldig de bal, drukte Chelsea ook wel achteruit, maar echt grote kansen leverde het overwicht niet op.

Halverwege de tweede helft veerden de supporters van Ajax op bij een mogelijkheid voor Rasmussen. De Deen mikte echter hoog over. Een minuut later volgde wederom een kans, ditmaal een heel grote voor Max de Waal. De invaller werd via een prachtig hakje van Tasci weggestoken, maar zag zijn inzet in de korte hoek gekeerd worden door de Chelsea-goalie.

Debutant Fitz-JimHeitinga voerde in de tweede helft een handvol wissels door en bracht onder meer debutant Kian Fitz-Jim. Chelsea meldde zich nauwelijks op de Ajax-helft, maar was 12 minuten voor tijd toch enorm dichtbij de 0-2. Een schot van Tino Anjorin belandde echter op de buitenkant van de paal.

Zodoende veranderde er aan de uitslag niets meer. De vroege goal van Ballo bleek voor Chelsea goud waard. Ajax O19 droop teleurgesteld af.

Ajax O19 - Chelsea O19 0-1 (0-1). 3. Ballo 0-1

Opstelling Ajax O19: Reiziger, Frei, Van Gelderen, Musampa, Douglas, Llansana, Warmerdam (70. Fitz-Jim), Timber, Rasmussen (79. Pinas), Dostanic (46. De Waal), Tasci (70. Pynadath)

Lees ook: Liveblog Ajax - ChelseaBekijk ook: We've got 6, but we want 9!

Tekst: Ajax.nlBeeld: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Socials