Vijfklapper voor Ajax in oefenduel tegen Anderlecht

vijfklapper-voor-ajax-in-oefenduel-tegen-anderlecht
vijfklapper-voor-ajax-in-oefenduel-tegen-anderlecht

Socials

Het was voor Ajax de 3e oefenwedstrijd van de voorbereiding en de 1e op eigen terrein. Eerder was tijdens het trainingskamp in De Lutte al gespeeld tegen Quick ’20 (2-11) en Aalborg BK (1-1).

Nog geen complete selectie
Tegen Anderlecht moest Erik ten Hag het nog stellen zonder zijn internationals. Het gros daarvan meldt zich komende maandag weer. De Ajacieden met toernooiverplichtingen - momenteel worden de Copa América en Afrika Cup nog gespeeld - worden pas later terug in Amsterdam terug verwacht

Bij Anderlecht speelde Vincent Kompany mee. De verdediger is aangesteld als speler/coach en had zichzelf op de Toekomst een basisplaats gegeven. Ook voor aanwinst Michel Vlap (deze week overgekomen van Heerenveen) was een plekje ingeruimd.

De Belgen kwamen in Amsterdam het beste uit de startblokken, maar lieten de eerste 20 minuten 3 goede kansen onbenut. Doelman Bruno Varela redde op een schot van Michel Vlap en zag daarna Adrien Trebel weigeren de trekker over te halen. De middenvelder raakte eerst de lat en lobte vervolgens vrij voor Varela over.

Genadeloze De Wit slaat toe
Het bleken dure missers, want aan de overzijde sloeg Ajax genadeloos 2 keer toe. De Wit was in de 25e en 27e minuut trefzeker. Beide keren was het recept een aanval over rechts. Bij de openingsgoal leek Lassina Traoré een duel met Kompany te gaan verliezen, maar toch redde de spits zich knap uit de situatie en wist hij vervolgens een panklare assist op De Wit te leveren: 1-0.

De doelpuntenmaker kon even later van een vergelijkbare plek opnieuw doeltreffend uithalen en daarmee werd ook de 2-0 een feit.

Vlak voor rust deed Anderlecht wat terug, via Sidney Sam. De rechtsbuiten dribbelde naar binnen en haalde met links de trekker over.

Flitsend openingskwartier
Na rust verschenen 5 nieuwe spelers in de opstelling van Ajax. Een van de spelers die was blijven staan, Pierie, knikte even later uit een corner de 3-1 binnen. Vervolgens ging het hard, want na iets meer dan een uur spelen stond het al 5-1. Jensen werkte een afgeslagen bal vanaf randje 16 stijlvol binnen, terwijl Huntelaar een voorzet van Noa Lang binnenwerkte.

De tegengoal die Ajax halverwege de tweede helft incasseerde, was er slechts 1 voor de statistieken. Zodoende stapten de Ajacieden met een ruime oefenzege van het veld.

Ajax – Anderlecht 5-2 (2-1). 25. De Wit 1-0, 27. De Wit 2-0, 44. Sam 2-1, 48. Pierie 3-1 55. Jensen 4-1, 61. Huntelaar 5-1, 67. Mbodji 5-2

Opstelling Ajax eerste helft: Varela; Dest, Veltman, Magallán, Pierie; Eiting, Ekkelenkamp, De Wit; Lang, Traoré, Danilo.

Opstelling Ajax tweede helft: Kotarski; Dest (68. J. Timber), Schuurs, Botman, Pierie (68. Kemper); Q. Timber, Ekkelenkamp, Jensen; Lang (68. Taylor), Huntelaar, Danilo (68. Kühn)

Socials