Vijftal verlaat de Ajax Vrouwen

vijftal-verlaat-de-ajax-vrouwen
vijftal-verlaat-de-ajax-vrouwen

Socials

De 27-jarige Jansen maakte in 2018 een transfer naar de Ajax Vrouwen. Daarvoor speelde ze 10 jaar in Enschede voor de vrouwentak van FC Twente. Van de Westeringh speelde sinds de zomer van 2018 voor het talententeam van Ajax. Dit jaar kwam ze tot 4 invalbeurten in de Eredivisie voor de Amsterdammers.

Akkerman stopt na dit seizoen met voetbal en gaat zich richten op haar maatschappelijke carrière. De 23-jarige speelster kwam in 2018 via PSV Vrouwen naar Ajax. De verdedigster speelde tussen 2013 en 2015 nog 2 seizoenen bij sc Heerenveen. In de jeugd werd ze Europees Kampioen met Oranje O19.

Terugkeer naar thuisland
Ajax heeft verder overeenstemming bereikt met Ajax Vrouwen Bukovec en Salmi over de directe ontbinding van hun contract. Dit gebeurde in overeenstemming, nadat beide speelsters hadden aangegeven graag terug te keren naar hun thuisland. Beide speelsters stonden nog tot en met 30 juni 2020 onder contract bij de club.

Salmi kwam in de zomer van 2018 over van het Finse PK-35 Vantaa. Aan het begin van dit seizoen tekende Salmi nog voor 1 jaar bij. Diezelfde zomer kwam ook de Canadese doelvrouw Bukovec naar Ajax. Zij kwam sinds haar komst in Amsterdam nog niet tot spelen toe.

Bekijk ook: FOTO'S | Ook Ajax Vrouwen pakken training weer op

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl