Voorlopig geen wedstrijden betaald voetbal

voorlopig-geen-wedstrijden-betaald-voetbal-
voorlopig-geen-wedstrijden-betaald-voetbal-

Socials

Daarnaast werd duidelijk dat wedstrijden in het betaalde voetbal zonder publiek alsnog óók vallen onder de evenementenregeling die tot 1 juni van kracht is. Voor het betaald voetbal betekent dit dat de competities niet binnen afzienbare termijn uitgespeeld kunnen worden. Dit geldt naast de duels van Ajax 1 en Jong Ajax ook voor de Ajax Vrouwen O19. 

Na 1 juni wellicht hervatten
Op basis van de sessie met UEFA van woensdag gaat de KNVB verder invulling geven aan het scenario om de competitie eventueel na 1 juni te hervatten. Daarbij zullen de bevindingen en adviezen van RIVM en overheid zoals altijd leidend blijven. De UEFA dringt er bij de voetbalbond sterk op aan 'om het seizoen uit te spelen en qua schema aan te laten sluiten bij de rest van voetballend Europa'.

Over de precieze speeldata valt nog niets te zeggen. De KNVB zegt in haar schrijven: "We gaan hoe dan ook pas voetballen als het volgens het RIVM veilig is. Gezondheid staat voorop, altijd en vooral nu."

Het amateurvoetbal en jeugdvoetbal is per direct beëindigd. Dat betekent dat naast de jeugdteams ook de zaterdagamateurs en het talententeam van de Ajax Vrouwen niet meer in actie komen.

Lees ook: Seizoen ten einde voor bijna gehele Ajax-jeugd

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl/Jasper Ruhé

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl