Vos en Heitinga eensgezind: 'Gezondheid is het allerbelangrijkste'

vos-en-heitinga-eensgezind-gezondheid-is-het-allerbelangrijkste
vos-en-heitinga-eensgezind-gezondheid-is-het-allerbelangrijkste

Socials

Toch ziet de wereld er logischerwijs totaal anders uit voor bijvoorbeeld Ajax O17-trainer Vos. “Normaal ben je 24 uur per dag bezig met voetbal. Ineens valt dat stil”, legt hij uit in de Ajax Podcast. “Er zit veel structuur in mijn dagelijks leven bij Ajax; ik ben om 8.00 uur op de club, train 2 keer op een dag met de spelers en vergader met de technische staf en de performance groep. Nu zit ik thuis.”

Papa Vos
De quarantaine heeft voor Vos wel 1 voordeel. Hij is net vader geworden en kan nu extra aandacht besteden aan z’n gezin. “Een paar maanden geleden heb ik een zoontje gekregen, daar heb ik nu veel tijd voor. Dat is wel prettig.”

Ook Heitinga mist het op het veld staan, met de jongens bezig zijn en het beter maken van z’n spelers, zo zegt hij zelf. Wel kan hij zich sinds het coronavirus de wereld en dus ook Nederland heeft lamgelegd op een prachtige manier inzetten voor de maatschappij.

'Het is een gemis voor deze spelers, deze lichting, dat ze de Future Cup niet meemaken.'


Samen met Kees van Dam is hij het initiatief gestart: ‘Bordje voor onze Helden’. Chef-koks Eugene van Angelbeek, Arjan Kräwinkel en Ron Blaauw koken dagelijks voor zeker 200 personen. De maaltijden zijn bedoeld voor mensen in de zorg, brandweerlieden, politiemensen, ouderen of vakkenvullers in de supermarkt. Kortom, voor mensen die het nu extra hard nodig hebben.

Van eten voorzien
“Ik ben zelf bijvoorbeeld bij het AMC geweest”, vertelt Heitinga. “Die zijn bezig om coronapatiënten te vervoeren vanuit het zuiden naar elders in het land. Het is een team van 12 personen die gewoon 24/7 bezig zijn met het vervoer. Ik heb beloofd dat zolang het virus in het land is, dat ze elke dag van eten worden voorzien.”

Nu het virus het land in z’n greep heeft, is de Future Cup in het paasweekend afgelast. Logisch, maar wel jammer voor de ontwikkeling van de spelers. “Het is een gemis voor deze spelers, deze lichting, dat ze de Future Cup niet meemaken”, stelt Vos.

Niet na te bootsen
“Op dit moment is gezondheid het allerbelangrijkste. Alleen die unieke momenten zoals die voorkomen in de Youth League of Future Cup, de spanning die daarbij komt kijken, is niet na te bootsen op een training.“

Beluister ook: Ajax Podcast #57: John Heitinga en Dave Vos: stil op de Toekomst
Lees ook: Throwback: 'Die branie mag Ajax nooit verliezen'

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl