Wijzigingen medische en performance staf Ajax 1

wijzigingen-medische-en-performance-staf-ajax-1
wijzigingen-medische-en-performance-staf-ajax-1

Socials

Bij de medische staf is Niels Wijne als clubarts tevens hoofd van de medische staf. De 52-jarige Wijne is al jaren een bekend gezicht in de sport, maar zeker ook bij Ajax. Vanaf 2006 was hij verantwoordelijk voor de sportmedische zorg in de jeugdopleiding en schoof vervolgens door naar het eerste elftal. Van 2012-2016 stond hij aan het roer van de medische staf van FC Utrecht.

Pim van Dord, tot afgelopen seizoen hoofd van de medische staf, gaat een andere functie binnen de medische staf vervullen. Maikel van Wijk, de sportarts die vorig seizoen bij Ajax 1 op de bank zat, zal ook bij het eerste elftal blijven werken.

Alessandro Schoenmaker is nieuw in de staf bij Ajax en komt van Anderlecht. Schoenmaker werkte voorheen onder meer bij FC Utrecht, FC Twente, Internazionale en Crystal Palace en richt zich op de fitheid van de spelers in de A-selectie en van Jong Ajax. Bjorn Rekelhof wordt hoofd performance.

Ook is een hoofd fysiotherapie aangesteld in de persoon van Maarten Gozeling. Hij heeft ruime ervaring in de topsport, heeft jarenlang gewerkt bij onder andere AZ en de laatste 3 jaar bij PSV.

Brede functie
Voor zowel Wijne, Rekelhof als Gozeling geldt dat hun functie club breed is, dus zowel jeugd- als betaald voetbal.

Aanleiding voor de wijzigingen is onder meer om een impuls te geven aan de individualisering op bovengenoemde terreinen en een meer uniforme werkwijze voor jeugd- en betaald voetbal.

Nauwere samenwerking
Daarnaast gaan de medische staf van Ajax en het UMC Amsterdam (fusie AMC/VUMC) hun samenwerking verder intensiveren. De wetenschap en zorg rondom de spelers van Ajax zal binnen het huidige AMC grotendeels in samenwerking met de afdeling Academic Center for Evidence-based Sports Medicine (ACES) ingevuld gaan worden. ACES staat onder leiding van prof. Kerkhoffs (orthopeed), prof. Maas (radioloog) en de heer Jorstad (cardioloog).

Socials