Zelf koken: Nico's Argentijnse Brochette

zelf-koken-nicos-argentijnse-brochette
zelf-koken-nicos-argentijnse-brochette

Socials

Ajax bracht in het voorjaar van 2018 het officiële Ajax-receptenboek 'Koken met 3 Sterren' uit. Diverse spelers, trainers en Ajax-prominenten gaven niet alleen hun favoriete gerecht prijs, ze legden ook uit hoe die te bereiden. In deze aflevering kalkoen met zoete aardappel van Nico Tagliafico.

"Ik groeide op in Rafael Calzada. Een plaats in de gemeente Buenos Aires. Ik woonde er samen met mijn vader, moeder, mijn 3 broers en mijn zusje. Mijn oma is Italiaanse en ook in de familie van mijn vader zit Italiaans bloed. De Zuid-Europese invloeden zijn duidelijk merkbaar in onze familie. Vooral in onze manier van koken."

'Zoals het een echte Argentijn betaamt, bereid ik het liefst vlees'

"Kinderen in Argentinië zijn gewend om van jongs af aan vlees te eten. Het is onderdeel van onze cultuur en familietradities die generaties lang bestaan. Ook de bereiding ervan luistert nauw en is in elke familie anders. Ik bereid vlees het liefst op een Asado, dat is een Argentijnse barbecue. Het gerecht wat ik met jullie wil delen, kan je ook bereiden op een normale Hollandse barbecue, dus geen zorgen!"

"Brochette, mijn lievelingsgerecht, is gemaakt van stukjes mals rundvlees rundvlees aan een spies, gecombineerd met verschillende soorten groente. Typisch een gerechtje wat ik klaarmaak voor een verjaardags-barbecue. Ik hoop dat jullie er net zo van zullen genieten als ik altijd doe."

Lees ook: Zelf koken: de Marokkaanse Tajine van Mama Ziyech
Check ook
:Zelf koken: Lize’s Kalkoen met zoete aardappel

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Jasper Ruhé

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl