Ajax bracht in het voorjaar van 2018 het officiële Ajax-kookboek 'Koken met 3 Sterren' uit. Diverse spelers, trainers en Ajax-prominenten gaven niet alleen hun favoriete gerecht prijs, ze legden ook uit hoe die te bereiden. In deze aflevering de Spaanse Paella van Andre Onana.
De eetgewoontes van Andre Onana zijn vergelijkbaar met de manier waarop hij bij Ajax onder de lat staat: Betrouwbaar en een beetje spicy. De uitbundige sluitpost uit Kameroen is gek op pittig eten.
''Van kleins af aan ben ik dol op Afrikaans eten. We hebben in Kameroen onze eigen rituelen op het gebied van voeding. Dat verschilt enorm met de gewoontes die mensen in Nederland hebben. Ik eet graag rijst met veel pittige saus. Heerlijk vind ik dat. In mijn geboorteland versterken we de saus met veel ingrediënten, waardoor het flink ‘spicy’ wordt. Iedere Kameroener is het gewend en smult ervan, maar ik denk dat mijn Nederlandse teamgenoten het iets teveel van het goede zouden vinden. Dat snap ik ook, want die zijn het pittige eten wat minder gewend.''
'Ik kies op wedstrijddagen altijd hetzelfde gerecht'''Ik eet vaak op de club, waar we een heel goede kok hebben, die altijd heel lekkere gerechten maakt. Meestal eet ik hetzelfde, want ik ben niet iemand die graag experimenteert of culinaire uitstapjes maakt. Bij onze Ajax-kok weet ik gelukkig dat het eten goed is en daar vertrouw ik op. Ik kies op wedstrijddagen altijd hetzelfde gerecht. Misschien zijn andere gerechten wel beter, maar ik ga het niet proberen. Wat ik trouwens wél heb geprobeerd is boerenkool met rookworst. En raad eens? Ik vond die boerenkool met worst echt lekker! Maar waar je me echt gelukkig mee maakt is een grote pan Spaanse paella. Elke keer als ik naar Spanje ga, is dat het eerste wat ik wil eten. Zo’n heerlijk veelzijdig gerecht met kip, gamba’s en groenten; Hmmm!''
Lees ook: Zelf koken: de Marokkaanse Tajine van Mama Ziyech
Bekijk ook: Ten Hag: 'Gezondheid op de eerste plaats'
Foto's: Ajax.nl/Jasper Ruhé