Zelf koken: Tom Kha Kai van Klaas Jan

zelf-koken-tom-kha-kai-van-klaas-jan
zelf-koken-tom-kha-kai-van-klaas-jan

Socials

Ajax bracht in het voorjaar van 2018 het officiële Ajax-receptenboek 'Koken met 3 Sterren' uit. Diverse spelers, trainers en Ajax-prominenten gaven niet alleen hun favoriete gerecht prijs, ze legden ook uit hoe die te bereiden. In deze aflevering de Tom Kha Kai van Klaas Jan Huntelaar.

"Thuis aten we Hollandse pot. Aardappels, vlees en groenten. Af en toe een pastaatje of lasagne, maar meestal Nederlands. Heerlijk, vooral met gebakken aardappelen. Op gekookte aardappelen was ik niet zo dol. Dan was het een kwestie van goed prakken, mixen en jus eroverheen. De hond at ook nog weleens mee als er wat overbleef, of als we wat lieten vallen. Mijn moeder was de baas in de keuken en een heel goede kokkin. Vooral haar griesmeelpudding is fantastisch."

'Dat pittige, dat aparte; daar ben ik wel fan van'

"Nederlands eten vind ik nog steeds heerlijk, maar ik ben ook erg van de oosterse keuken. Dat pittige, dat aparte: daar ben ik wel fan van. De oma van mijn vriendin Maddy komt uit Indonesië en kookt voortreffelijk. Maddy en haar moeder hebben haar kookkunsten geërfd en zijn super goed in het koken van Indische gerechten. Die zijn vaak enorm bewerkelijk trouwens. De bereiding duurt lang en is vaak ingewikkeld, maar man, ik ben er gek op."

"Dat gezond eten ook lekker kan zijn bewijst de Oosterse keuken. De soepen zijn ook heerlijk. Johan Klein Gebbink, de kok bij Oranje en Ajax, maakt verrukkelijke pindasoep. Maar mijn grootste favoriet is Tom Kha Kai. Een heerlijke pittige Thaise soep met kip en garnalen. De lekkerste variant haal ik in Amsterdam bij een groenteboer. Als ik in de stad ben om een kappertje te pakken, ga ik daar meestal even langs. Dan koop ik wat groenten, fruit en zo’n lekker bakje soep. Maar vandaag probeer ik ‘m zelf zo goed mogelijk na te maken."

Lees ook: Zelf koken: de Marokkaanse Tajine van Mama Ziyech
Check ook
: Zelf koken: Nico's Argentijnse Brochette

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Jasper Ruhé

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl