A. Nouriplein in Amsterdam geopend

Header Goed 2 1420
Header Goed 2 1420

Het voetbalpleintje in de Amsterdamse wijk Geuzenveld is zondagmiddag officieel omgedoopt tot het A. Nouriplein. In het bijzijn van onder meer de familie Nouri, burgemeester Femke Halsema, Soufiane Touzani en de stadsdeelvoorzitter van Nieuw-West werd de plek waar Abdelhak Nouri vaak voetbalde feestelijk heropend.

Tags

  • #Nouri

Socials

Het plein droeg sinds 2005 de naam van oud-Ajacied Nigel de Jong. Hij besloot in 2018 de plek in Amsterdam-West officieus over te dragen aan Abdelhak. Zondag kreeg die overdracht een officieel karakter. Tegelijkertijd met de herbenoeming werd ook een kunstwerk onthuld. Na de drukbezochte opening waren er verschillende activiteiten voor de kinderen uit de buurt.

Dankbaar
Mohammed, de broer van Abdelhak, was dankbaar tijdens de opening. "Dit is super mooi. Als je dit ziet, al die mensen die bij elkaar komen en ons steunen.. Ik vind het heel mooi." De vader van Abdelhak was blij om iedereen te zien. "Het doet me goed dat zoveel mensen zijn gekomen om deze dag met ons te vieren."

Ook voetbalartiest Touzani genoot van de grote opkomst. "Prachtig dat Nouri zoiets teweeg brengt. Hij verbroedert en brengt iedereen bij elkaar. Hij heeft iets geweldigs opgebouwd. Dit hier, op het Abdelhak Nouriplein, is misschien wel de perfecte wereld in het klein."

Onze fotograaf was erbij en schoot enkele beelden van een mooie middag.

Gerelateerde artikelen

Header 880

Kleedkamermeubel Abdelhak Nouri onthuld

Ajax heeft in de Fanshop bij de Johan Cruijff ArenA een blijvende plek voor Abdelhak Nouri gecreëerd. Dinsdagmiddag werd door algemeen directeur Edwin van der Sar en in het bijzijn van de vader van Abdelhak zijn kleedkamermeubel onthuld.

Tags

  • #Nouri

Socials