ABN AMRO tot en met 2025 hoofdsponsor van de Ajax Vrouwen

ABN1280
ABN1280

Ajax en ABN AMRO hebben hun langlopende samenwerking van ruim dertig jaar wederom verlengd. ABN AMRO is sinds 2015 hoofdsponsor van de Ajax Vrouwen en blijft dit, door deze verlenging, minimaal tot en met 2025. ABN AMRO blijft tevens maatschappelijk partner van Ajax en betrokken als duurzaamheid-adviespartner bij de ontwikkeling van De Nieuwe Toekomst.

Tags

  • #ABNAMRO
  • #AjaxVrouwen

Socials

Menno Geelen, commercieel directeur Ajax: "Het is geweldig dat ABN AMRO al zo lang aan boord is. Als voormalig shirtsponsor van Ajax 1, en later van de jeugd, zijn ze nu al jaren hoofdsponsor van de Ajax Vrouwen, fijn dat de samenwerking wordt voortgezet.” Manager Ajax Vrouwen Daphne Koster vult aan: "Mede dankzij ABN AMRO hebben we het vrouwenvoetbal bij Ajax verder kunnen ontwikkelen, en talentontwikkeling in het bijzonder. Daar zijn we ze erg dankbaar voor.”

Choy van der Hooft-Cheong, Member Executive Board ABN AMRO Bank: "Gelijke kansen tussen mannen en vrouwen is voor ons een zeer belangrijk thema. We zijn trots op de verlenging van ons hoofdsponsorschap van de Ajax Vrouwen en onze gezamenlijke missie het vrouwenvoetbal naar een nog hoger niveau te brengen. Even trots zijn we op dat wat we al jaren als maatschappelijk partner bijdragen voor de Ajax Foundation en dat we op duurzaamheidsvlak meedenken met Ajax. Op al deze vlakken blijft onze ambitie onverminderd groot. We hebben veel bereikt, maar er valt nog meer dan genoeg te winnen.”

Meer dan 30 jaar
ABN AMRO werd in 1991 shirtsponsor van Ajax. Daarna was de bank jarenlang hoofdsponsor van de Ajax-jeugd en De Toekomst. Inmiddels is ABN AMRO sinds 2015 hoofdsponsor van de Ajax Vrouwen. In 2018 startte Ajax met een Talententeam, dit jeugdteam traint net als de Ajax Vrouwen dagelijks op de Toekomst. Met de oprichting van de Talentenacademie (2019) trainen er steeds meer meiden op de Toekomst.

Maatschappelijk partner
ABN AMRO is en blijft naast sponsor van de Ajax Vrouwen tevens partner op het gebied van duurzaamheid, en met name als adviseur betrokken bij de ontwikkeling van De Nieuwe Toekomst. ABN AMRO blijft ook maatschappelijk partner van Ajax en de Ajax Foundation, en doet dit in samenwerking met de ABN AMRO Foundation. Die zet zich in om kansenongelijkheid, ontstaan door sociale of financiële omstandigheden, bij kinderen en jongeren te verminderen. Bijvoorbeeld door hen kennis te laten maken met sport, kunst, cultuur en ondernemerschap. Door de persoonlijke aandacht, van ABN AMRO-vrijwilligers, krijgen kinderen en jongeren de kans om op meerdere vlakken hun talenten en interesses te ontdekken en te ontwikkelen. De beide foundations dagen elkaar uit om samen een steeds beter maatschappelijk programma aan te kunnen bieden voor kinderen en jongeren die een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Gerelateerde artikelen