Ajax Vrouwen klaar voor het Arsenal van Vivianne Miedema: 'Als ze bij mij komt, opvreten'

De Ajax Vrouwen spelen dinsdagavond op bezoek bij Arsenal het heenduel in de tweede voorronde van de UEFA Women's Champions League. Trainer Suzanne Bakker en spelers Sherida Spitse en Lisa Doorn blikken vooruit op het Europese treffen in Londen. "Ik verwacht een wedstrijd van enorm hoog niveau."

Tags

  • #UWCL
  • #AjaxVrouwen

Socials

De Ajax Vrouwen realiseren zich dat ze voor een zware opgave staan. "Het wordt wel een pittige wedstrijd, Arsenal is een goede ploeg. Ze hebben al heel wat wedstrijden met elkaar gespeeld", zegt Spitse, die ook kansen ziet. "Alles kan gebeuren, dat hebben we ook tegen Frankfurt gezien bijvoorbeeld. Voorafgaand aan die wedstrijd waren wij ook niet de favoriet, maar we hebben het wel naar ons toe getrokken. Dus daar kunnen we wel vertrouwen uit halen."

Doorn sluit zich aan bij de aanvoerder van de Ajax Vrouwen. "Ze zijn fysiek en hebben ook een aantal snelle spelers in het team. Ze kunnen allemaal goed voetballen en willen de bal lang in bezit houden. Arsenal is wel een heel goed team, maar we gaan het zien. We gaan gewoon heel hard werken met z’n allen en dan kijken we wel wat ervan komt."

Hoog tempo
Trainer Bakker verwacht grote verschillen tussen het niveau van de Azerion Vrouwen Eredivisie en de UEFA Women’s Champions League. "Ik verwacht een wedstrijd op enorm hoog niveau. Een wedstrijd met hoog tempo, een hoge intensiteit. Ik denk dat we wel veel aan het verdedigen zullen zijn. Dat is een groot verschil met de competitie." De hoofdcoach van de Ajax Vrouwen heeft veel vertrouwen in haar ploeg. "Het wordt een pittige uitdaging, maar die gaan we graag aan met elkaar. Er liggen zeker mogelijkheden."

Miedema
De Ajacieden spelen dinsdagavond tegen landgenote Vivianne Miedema. "Ik vind het hartstikke leuk om tegen haar te spelen. Op trainingen speel je weleens tegen haar, maar nooit negentig minuten lang. Dat zal een uitdaging zijn, maar wel een hele mooie uitdaging", vertelt Spitse.

Doorn laat weten dat de Oranje-international haar borst nat kan maken. "We hebben beelden gekeken natuurlijk. Ze speelt nu bij Arsenal voornamelijk op ‘tien’. Ze komt dus veel bij onze middenvelders, maar als ze bij mij komt zal ik haar opvreten."

Stunt
Spitse hoopt op een goed resultaat tegen Arsenal. "Het zou mooi zijn als we een mooi resultaat kunnen neerzetten, zodat we volgende week in eigen huis met ons publiek nog ergens voor spelen. We moeten realistisch zijn en weten dat Arsenal een betere ploeg heeft. Je kunt het dus misschien wel zien als een stunt als wij een goed resultaat neerzetten."

Gerelateerde artikelen

Groep1280

Kraker tussen Arsenal en Ajax Vrouwen live op Ziggo Sport

De Ajax Vrouwen spelen dinsdagavond in Londen het heenduel in de UEFA Women's Champions League met Arsenal. De wedstrijd in de tweede voorronde begint om 20:30 uur Nederlandse tijd en is live te volgen via Ziggo Sport.

Tags

  • #UWCL
  • #AjaxVrouwen

Socials