ACA kijkt terug op geslaagd seminar in bijzondere ambiance

Header 1
Header 1

Na 4 maanden was het dan zover, het Coach Education Seminar kon eindelijk plaatsvinden. Het event stond eigenlijk gepland voor het begin van dit kalenderjaar, maar door de coronamaatregelen kwam het er toen (nog niet) van. Donderdagavond was dan wel het moment voor zo’n 300 enthousiaste coaches om naar de Johan Cruijff Arena te komen.

Tags

  • #ACA

Socials

Bij veel voetbalclubs is donderdag een trainingsavond, maar toch kwamen coaches vanuit het hele land naar Amsterdam. De avond werd verzorgd door docent van de Ajax Coaching Academy (ACA) en professionele jeugdkeepersscout, Martijn Middelbeek, en hoofddocent van de ACA Bart Logchies.

Ajax-filosofie overbrengen
Het seminar werd georganiseerd in samenwerking met de VVON, de Vakbond Voetbal Oefenmeesters Nederland. Centrale punten waren de kernwaarden van Ajax, scouting en talentherkenning. Het was voor de ACA een mooi moment om de Ajax-filosofie en expertise over te brengen op de rest van trainend Nederland.

Door middel van audio en op visuele wijze werden hosts Middelbeek en Logchies bijgestaan om hun verhaal te vertellen. Ook was er ruimte voor vragen vanuit het publiek, waar vervolgens diep(er) in kon worden gegaan. Op meerdere momenten werd het programma stilgelegd om te zorgen dat alles duidelijk was. Als afsluiter werd het publiek getest met een quiz over de over de inhoud van de avond. De winnaar ging er met een Ajax-shirt vandoor, gesigneerd door de hele selectie.

Kantjes vol aantekeningen
Uiteindelijk werd er tevreden teruggekeken op een geslaagde avond. Sommige deelnemers verlieten zelfs met diverse pagina’s aan aantekeningen de Johan Cruijff ArenA.

Logchies (zie laatste foto in bovenstaande slider): “Ik denk dat het voor alle partijen een bijzondere avond was. Als je hier voor 300 man zo’n seminar kan geven, dan is dat iets heel moois, al helemaal in deze tijd. Ik heb veel positieve reacties gehoord van de deelnemers en heb het gevoel dat de kennis die wij delen voor hen echt van waarde was.”

Ben je geïnteresseerd in toekomstige online en offline activiteiten van de Ajax Coaching Academy? Schrijf je dan hier gratis in en blijf op de hoogte.

Tags

  • #ACA

Socials

Gerelateerde artikelen

ACA

Grijp je kans: laatste plekken beschikbaar voor 'coach education seminar'

De Ajax-jeugdopleiding staat wereldwijd uitstekend te boek en wordt geroemd om het voortbrengen van vele spelers van wereldklasse over een langere periode. Het herkennen, beoordelen en aantrekken van deze talentvolle spelers is een essentieel belang in de clubfilosofie. Ben jij benieuwd hoe Ajax dat precies doet en organiseert? Grijp dan nu je kans en schrijf je in voor de workshop 'coach education seminar' op donderdag 10 september.

Tags

  • #ACA

Socials