Achtste Eredivisie-overwinning op rij zorgt voor tevreden gezichten bij Bakker en Leuchter: 'Geen kans weggegeven'

Met de achtste overwinning op rij is de start in de Eredivisie voor de Ajax Vrouwen bijzonder goed te noemen. De 1-0-overwinning op PSV zorgde voor tevredenheid bij trainer Suzanne Bakker en doelpuntenmaker Romée Leuchter. "Al hebben we het wel spannend gehouden. Ik had liever wat rustiger gezeten."

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Het enige smetje op de middag was de magere einduitslag voor de Ajax Vrouwen. Vooral in de eerste helft had de koploper van de Azerion Eredivisie Vrouwen al één of twee doelpunten moeten maken. "Ik heb zes kansen geteld, daar moet je er wel twee of drie van inschieten", zag Bakker. "Dan was het al gelopen bij rust. Nu hadden we een vrije trap nodig om de 1-0 te maken."

Oefenen, oefenen, oefenen
Die treffer werd gemaakt door Leuchter. "Ik vroeg aan Sherida: 'mag ik 'm nemen?' Hij ging er volgens mij wel lekker in. Ik weet van mezelf dat ik een goede trap heb. Het is een kwestie van oefenen en gewoon doen."

Uiteindelijk was die 1-0 een magere afspiegeling van de wedstrijd in Amsterdam. "Je weet dat PSV maar één momentje nodig heeft. Maar eigenlijk hebben we geen kans weggegeven en stond de organisatie goed", vond Bakker tot slot.

Gerelateerde artikelen

Leuchter Ajax 1280

Highlights Ajax Vrouwen - PSV | Achtste driepunter op een rij in de Eredivisie

De Ajax Vrouwen hebben de achtste competitiewedstrijd op een rij gewonnen. Op een koude novembermiddag werd er thuis met 1-0 gewonnen van rivaal PSV. Romée Leuchter deed haar oude club pijn. De spits schoot een vrije trap van een meter of twintig prachtig binnen. Ze maakte daarmee alweer haar tiende competitiegoal.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Leuchter Winnende 1280

Verslag | Leuchter schiet Ajax Vrouwen met rake vrije trap langs PSV

De Ajax Vrouwen blijven winnen in de Azerion Eredivisie Vrouwen. In een koud en nat Amsterdam bleek een goal van Romée Leuchter vlak na rust genoeg voor de overwinning op PSV: 1-0. Daarmee blijft de ploeg van Suzanne Bakker foutloos in de competitie na acht duels.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Zeeman Bighelaar 1280

Goals, goals en nog meer goals: Zeeman en Van den Bighelaar nemen afscheid bij Ajax Vrouwen

Het is het einde van een tijdperk bij de Ajax Vrouwen. Marjolijn van den Bighelaar maakte deze week bekend per direct te stoppen met voetballen. In mei van dit jaar ging Kelly Zeeman ook al met voetbalpensioen. Zondagmiddag wordt er in de rust van Ajax Vrouwen - PSV afscheid genomen van twee oer-Ajacieden. Beiden speelden sinds 2013 op sportcomplex de Toekomst. Geniet van prachtige beelden van deze twee clubiconen.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials