Achtste Eredivisie-overwinning op rij zorgt voor tevreden gezichten bij Bakker en Leuchter: 'Geen kans weggegeven'

Met de achtste overwinning op rij is de start in de Eredivisie voor de Ajax Vrouwen bijzonder goed te noemen. De 1-0-overwinning op PSV zorgde voor tevredenheid bij trainer Suzanne Bakker en doelpuntenmaker Romée Leuchter. "Al hebben we het wel spannend gehouden. Ik had liever wat rustiger gezeten."

• #AjaxVrouwen

Het enige smetje op de middag was de magere einduitslag voor de Ajax Vrouwen. Vooral in de eerste helft had de koploper van de Azerion Eredivisie Vrouwen al één of twee doelpunten moeten maken. "Ik heb zes kansen geteld, daar moet je er wel twee of drie van inschieten", zag Bakker. "Dan was het al gelopen bij rust. Nu hadden we een vrije trap nodig om de 1-0 te maken."

Oefenen, oefenen, oefenen
Die treffer werd gemaakt door Leuchter. "Ik vroeg aan Sherida: 'mag ik 'm nemen?' Hij ging er volgens mij wel lekker in. Ik weet van mezelf dat ik een goede trap heb. Het is een kwestie van oefenen en gewoon doen."

Uiteindelijk was die 1-0 een magere afspiegeling van de wedstrijd in Amsterdam. "Je weet dat PSV maar één momentje nodig heeft. Maar eigenlijk hebben we geen kans weggegeven en stond de organisatie goed", vond Bakker tot slot.