Verslag | Leuchter schiet Ajax Vrouwen met rake vrije trap langs PSV

Leuchter Winnende 1280
Leuchter Winnende 1280

De Ajax Vrouwen blijven winnen in de Azerion Eredivisie Vrouwen. In een koud en nat Amsterdam bleek een goal van Romée Leuchter vlak na rust genoeg voor de overwinning op PSV: 1-0. Daarmee blijft de ploeg van Suzanne Bakker foutloos in de competitie na acht duels.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Voordat de topper in het gure Amsterdam begon, werd Eshly Bakker in het spreekwoordelijke zonnetje gezet. Uit handen van Ajax Vrouwen-manager Daphne Koster kreeg de aanvaller een ingelijst shirt met de bedrukking '200'. Bakker speelde begin november tegen vv Alkmaar haar tweehonderdste wedstrijd voor de Ajax Vrouwen.

In de rust van de wedstrijd ging alle aandacht juist weer uit naar Kelly Zeeman en Marjolijn van den Bighelaar. Beide clubiconen namen zondagmiddag officeel afscheid van het Amsterdamse publiek. Zowel Zeeman als Van den Bighelaar speelde sinds 2013 op de Toekomst. Waar Zeeman in mei al haar voetbalpensioen aankondigde, deed Van den Bighelaar dat eerder deze week.

Op het moment van het vaarwel op de Toekomst voor de twee oer-Ajacieden stond het nog 0-0. In de eerste helft had Ajax de wedstrijd volledig onder controle en had het eigenlijk al 1-, of 2-0 voor de Ajacieden moeten staan. De vrouw in vorm, Hoekstra, was nog het dichtste bij de openingstreffer. Een halfvolley van de linksbuiten belandde in de korte hoek op de paal. In de rebound tikte Leuchter binnen, maar de spits stond in buitenspelpositie. Verder bleek PSV-goalie Alkemade een sta-in-de-weg.

Eindelijk de openingstreffer
De tweede helft leek tien minuten lang een kopie te worden van het eerste bedrijf. Ajax zette nadrukkelijk aan en liet PSV niet aan voetballen toekomen. Ook nu werden de Ajacieden regelmatig dreigend. De ban werd in tegenstelling tot de eerste helft wel vrij rap gebroken door Leuchter. De spits ging achter de bal staan bij een vrije trap op zo’n twintig meter van de goal.

Leuchter krulde de bal prachtig voor de Eindhovense muur achter de verslagen Alkemade. Daarmee maakte zij haar tiende competitiegoal van het nog jonge seizoen. Pas na die 1-0 leken de bezoekers ook wat meer uit de verdedigende stellingen te komen. Zo schoot Smits nog hard in de korte hoek.

Geen goals meer
Het overwicht van Ajax was na de 1-0 absoluut minder groot. Omdat PSV de aanval opzocht, kwam er wel wat ruimte achterin voor de Ajacieden. Daar werd helaas amper tot niet van geprofiteerd. Vanwege de 1-0-tussenstand werd daar verder ook niet om getreurd op de Toekomst. Ajax speelde de wedstrijd relatief makkelijk uit.

Volgende week staat het duel met het ook nog foutloze FC Twente op het programma. De Ajax Vrouwen gaan dan op bezoek in Enschede. 

Ajax Vrouwen – PSV 1-0 (0-0)
54. Leuchter 1-0

Ajax: Kop, Noordam, De Sanders, Doorn, Weerden; Spitse, Sabajo, Pelova; Grant (80. Bakker), Leuchter, Hoekstra

Gerelateerde artikelen

Zeeman Bighelaar 1280

Goals, goals en nog meer goals: Zeeman en Van den Bighelaar nemen afscheid bij Ajax Vrouwen

Het is het einde van een tijdperk bij de Ajax Vrouwen. Marjolijn van den Bighelaar maakte deze week bekend per direct te stoppen met voetballen. In mei van dit jaar ging Kelly Zeeman ook al met voetbalpensioen. Zondagmiddag wordt er in de rust van Ajax Vrouwen - PSV afscheid genomen van twee oer-Ajacieden. Beiden speelden sinds 2013 op sportcomplex de Toekomst. Geniet van prachtige beelden van deze twee clubiconen.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Vandenbighelaar1280 (1)

Marjolijn van den Bighelaar stopt bij Ajax Vrouwen

Marjolijn van den Bighelaar komt niet meer in actie voor Ajax Vrouwen. Het contract van de 31-jarige spits is ontbonden na overleg tussen Van den Bighelaar en de club.

Tags

  • #AjaxVrouwen
  • #VandenBighelaar

Socials