Afscheidsinterview Van der Gragt: 'Ajax is mijn club en zit in mijn hart'

Stefanie van der Gragt neemt na dit seizoen afscheid van de Ajax Vrouwen. De 29-jarige verdediger heeft veel mooie momenten beleefd in Amsterdam en kan zondag haar Ajax-hoofdstuk in stijl afsluiten door de Eredivisie Cup te winnen. "Ik kom elke dag met een lach op mijn gezicht naar de club."

Tags

  • #VanderGragt

Socials

Van der Gragt keerde in 2020 terug bij de Ajax Vrouwen, nadat ze twee seizoenen onder contract stond bij FC Barcelona. Na twee nieuwe, mooie jaren in Amsterdam besluit de verdediger om Ajax definitief te verlaten. "Ik denk dat dit voor mij de juiste keuze is. Er komt natuurlijk een nieuwe trainer. Ik heb veel gesprekken gevoerd en het gevoel was voor mij gewoon niet goed genoeg. Ik wil belangrijk zijn voor het team en dezelfde rol vervullen als dit jaar, helaas gaat dat niet. Dat vind ik heel jammer", aldus Van der Gragt.

Warme gevoelens
De aanvoerder van de Ajax Vrouwen kijkt met warme gevoelens terug op haar tweede periode in Amsterdam. "Ik heb twee hele mooie seizoenen bij Ajax gehad", vertelt de 86-voudig Oranje-international. "We hebben geen hoofdprijs gewonnen maar afgelopen seizoen wel de beker gepakt. Daarnaast kunnen we nog de Eredivisie Cup winnen, dan hebben we er alsnog twee dit seizoen. Ik kom elke dag met een lach op mijn gezicht naar de club. Dat is voor mij heel veel waard."

Hechte band
De goede band met haar ploeggenoten is volgens Van der Gragt inherent aan de goede prestaties. "Dat zorgt er automatisch voor dat je dichter naar elkaar toe groeit. Ik denk dat iedereen heel hecht is geworden het afgelopen seizoen." De verdediger ziet zichzelf als de grappenmaker van het team en heeft gedurende haar tweede periode in Amsterdam met veel plezier naar de ploeg gekeken. "Na de winterstop hebben we hele goede en mooie wedstrijden gespeeld. Daar heb ik van genoten."

Afscheid
Van der Gragt weet nog niet hoe ze zondag afscheid gaat nemen van de groep. "Dat ligt een beetje aan het resultaat. Met een overwinning neem je natuurlijk iets beter afscheid. Maar uiteindelijk hebben we een mooie afsluiting, dat weet ik zeker", zegt de Ajacied. "Of ik zondag ga speechen? Ik heb nog niks voorbereid, maar we zullen zien hoe het zondagavond gaat lopen."

Gerelateerde artikelen

Vd Gragt 880

Van der Gragt vertrekt bij de Ajax Vrouwen

Stefanie van der Gragt verlaat de Ajax Vrouwen aan het einde van het seizoen. In gezamenlijk overleg is besloten om het contract van de verdediger niet te verlengen.

Tags

  • #VanderGragt

Socials

Reactie Stefanie

Van der Gragt sportief: 'Uiteindelijk zijn zij de terechte kampioen'

Trainer Danny Schenkel en Stefanie van der Gragt balen van de nederlaag tegen FC Twente. De Ajax Vrouwen kwamen in de eerste helft op een 2-0-voorsprong, maar zagen in de slotfase de zege uit hun handen glippen. "We wilden aan iedereen laten zien hoe we ons dit jaar ontwikkeld hebben."

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials