Van der Gragt sportief: 'Uiteindelijk zijn zij de terechte kampioen'

Trainer Danny Schenkel en Stefanie van der Gragt balen van de nederlaag tegen FC Twente. De Ajax Vrouwen kwamen in de eerste helft op een 2-0-voorsprong, maar zagen in de slotfase de zege uit hun handen glippen. "We wilden aan iedereen laten zien hoe we ons dit jaar ontwikkeld hebben."

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

De teleurstelling was groot na afloop. "Vooraf weet je dat het een hele lastige klus wordt. Het was een goede eerste helft waarin we op 2-0 komen. Gezien de kansenverhouding hadden we er één of twee extra moeten maken. Dan moeten we onszelf ook kwalijk nemen", begon Schenkel.

Zoveel mogelijk druk
Aanvoerder Van der Gragt sluit zich aan bij haar trainer. "Ons plan was om zoveel mogelijk druk op FC Twente te zetten en veel energie erin te gooien. De tweede helft zie je dat er gaten vallen bij ons en dat we kleine foutjes maken. FC Twente profiteerde daarvan."

De nederlaag vond Schenkel uiteindelijk het meest pijnlijke van de avond. "De manier waarop we de tweede helft hebben gespeeld, vind ik teleurstellend. We wilden graag thuis winnen en zo het publiek laten zien hoe we dit jaar zijn ontwikkeld."

Complimenten naar Enschede
"Je weet dat het een hele moeilijke opdracht wordt en we hebben het helaas niet gehaald. In het begin van het seizoen hebben we het laten liggen, want na de winterstop zaten we in een goede flow. FC Twente krijgt de complimenten, want zij winnen wel de hele reeks en zijn de terechte kampioen", sluit Van der Gragt af.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Gerelateerde artikelen

Ajatwe Header

Verslag | Ajax Vrouwen verspelen voorsprong tegen FC Twente in slotfase

De Ajax Vrouwen hebben vrijdagavond de laatste competitiewedstrijd van het seizoen verloren. FC Twente was op sportcomplex de Toekomst met 2-3 te sterk voor de Ajacieden. Mede door deze nederlaag veroverden de Tukkers de landstitel in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Thumb 880

Highlights Feyenoord – Ajax Vrouwen | Ajacieden beslissen duel al voor rust

De Ajax Vrouwen hebben zaterdag op overtuigende wijze afgerekend met Feyenoord. De Amsterdammers hadden slechts één helft nodig om de Klassieker in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen naar zich toe trekken. Dankzij goals van Romée Leuchter, Nikita Tromp, Chasity Grant en Victoria Pelova stond het na ruim 35 minuten al 1-4, daar bleef het bij.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials