Afzwaaiende Kuipers fluit duel om Johan Cruijff Schaal

Kuipers 880
Kuipers 880

De wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal XXV wordt zaterdag geleid door Björn Kuipers. De scheidsrechter fluit om 20:00 uur voor de aftrap van het treffen tussen kampioen en bekerwinnaar Ajax en PSV. Het topduel in de Johan Cruijff ArenA is de laatste wedstrijd in de glansrijke carrière van Kuipers.

Tags

  • #AJAPSV

Socials

De 48-jarige arbiter besloot na Euro 2020, waarvan hij de finale floot, een punt achter zijn loopbaan te zetten. Ajax – PSV wordt daarmee het slotstuk van een imposante loopbaan. Naast de EK-finale tussen Italië en Engeland waren enkele andere highlights de UEFA Champions League-finale van 2014 en de UEFA Europa League-finales in 2013 en 2018.

Kuipers 880 Copyright Proshots 12540066

Met het afzwaaien van Kuipers wordt ook het befaamde Team Kuipers ontmanteld. De toparbiter wordt ook in de ArenA nog bijgestaan door zijn vaste assistent-scheidsrechters Sander van Roekel en Erwin Zeinstra. Ook Van Roekel en Zeinstra waren in de afgelopen jaren belangrijke ‘ploeggenoten’ voor Kuipers. Dennis Higler fungeert zaterdag als vierde official. Pol van Boekel is de VAR. Hij wordt terzijde gestaan door assistent-VAR Joost van Zuilen.

KNVB Bekerfinale
De laatste wedstrijd die Kuipers van Ajax floot was de KNVB Bekerfinale van afgelopen seizoen. Op 18 april 2021 versloeg Ajax in de Kuip Vitesse met 2-1. Ajax won daarmee de twintigste beker in de clubhistorie. Ryan Gravenberch en David Neres scoorden tegen de Arnhemmers.

Tags

  • #AJAPSV

Socials

Gerelateerde artikelen

Tadicmetbeker1

Verslag | Ajax vecht zich in bekerfinale voorbij Vitesse

Ajax heeft zondag voor de twintigste keer in de clubhistorie de KNVB Beker gewonnen. In de Rotterdamse Kuip was de ploeg van Erik ten Hag met 2-1 te sterk voor Vitesse. David Neres maakte in blessuretijd de winnende goal.

Tags

  • #KNVBBeker
  • #AJAVIT

Socials

Kuipers (1)

Kuipers fluit bekerfinale tegen Vitesse

Björn Kuipers heeft zondag de leiding over de bekerfinale. De arbiter uit Oldenzaal is door de KNVB aangesteld voor Ajax' treffen met Vitesse. Het is voor Kuipers zijn vierde bekerfinale.

Tags

  • #AJAVIT

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl