Ajacieden niet tevreden: 'Beetje een tenniswedstrijd'

Jorrel Hato en Steven Berghuis waren niet heel tevreden na het 1-1-gelijkspel van Ajax bij AEK Athene. De beide Ajacieden zagen ruimte voor verbetering na het tweede gelijkspel op rij in de UEFA Europa League. "Ik zag een statistiek dat we in de eerste helft dertien schoten tegen hadden gekregen. Dat is te veel."

Tags

  • #UEL
  • #AEKAJA

Socials

"Vooral in de tweede helft ging het spel veel op en neer", begint Hato. "De eerste helft hebben we goede kansen gehad, maar AEK Athene ook. Het is jammer dat we de voorsprong weggeven. Het is dubbel, want we moeten de wedstrijd doodmaken in de tweede helft. Verdedigend moeten we goed staan en voorin kansen afmaken."

Slordig
Hato vindt dat de defensie slordig is en daardoor in de problemen komt. "Wij geven ze kansen. Iedereen kan fouten maken, maar sommige fouten mogen achterin niet gebeuren." De verdediger vond de ambiance in Griekenland mooi. "De fans gaan hier volle bak, dat geeft een mooie sfeer. Ik krijg daardoor extra energie en adrenaline."

Op het veld vocht Hato enkele mooie duels uit met AEK Athene-speler Nordin Amrabat. "Hij geloofde niet dat ik zeventien was. Het is echt een sterke speler en een aardige jongen."

Berghuis begint na afloop over een zware avond. "Het veld werd op het laatst te lang en daardoor ging het op en neer. Net een tenniswedstrijd. Ik kwam in mijn eigen zestien en vervolgens in de andere, dat wil je niet. Er is veel ruimte voor verbetering en we moeten niet tevreden zijn met deze 1-1."

Moeizaam
De aanvallende middenvelder stelt dat de ploeg moeite had met opbouwen. "Vanuit de achterhoede naar de voorhoede verliep het moeizaam. Daarnaast las ik net een statistiek over het aantal schoten tegen in de eerste helft, dat is veel te veel. Daar moeten we kritisch op zijn. Op de lange termijn win je daarmee geen wedstrijden."

Afspraken maken en lef tonen, twee onderdelen die volgens Berghuis beter kunnen. "We bleven te veel in hetzelfde hangen, waardoor er weinig variatie kwam in het spel. We moeten meer variƫren zodat we tegenstanders makkelijker kunnen verrassen. Als je de bal lang in de ploeg kunt houden en hun geen mogelijkheden geeft, gaat ook het publiek stiller zijn. We kregen dat maar mondjesmaat voor elkaar."

"Er waren ook positieve dingen te zien, maar ik wil aangeven dat we niet tevreden moeten zijn met de manier waarop we hebben gespeeld. We hebben onze wapens en als we spelers aan de bal krijgen op veelbelovende posities zijn we gevaarlijk. Daarin hebben we nagelaten om de tweede treffer te maken", sluit Berghuis af.

Gerelateerde artikelen

Brobbeysprint1920

AEK - Ajax eindigt in 1-1

Ajax heeft ook zijn tweede groepsduel in de UEFA Europa League gelijkgespeeld. Het werd 1-1 tegen AEK Athene. Lees in ons liveblog terug hoe de wedstrijd op Griekse bodem verliep.

Tags

  • #UEL
  • #AEKAJA

Socials

Hatoduelleert1920

Verslag | Ajax houdt punt over aan duel in Athene

Ajax is tegen AEK Athene niet verder gekomen dan een gelijkspel. In Griekenland werd het 1-1. Voor Ajax scoorde Steven Bergwijn vanaf de penaltystip. Een kwartier voor tijd maakte de thuisploeg gelijk via Domogaj Vida. Na de 3-3 tegen Olympique Marseille van twee weken geleden staat Ajax nu derde in poule B in de UEFA Europa League met twee punten uit twee duels.

Tags

  • #UEL
  • #AEKAJA

Socials

Kreek Header 1920

Kreek: 'Athene blijft speciale plek houden'

Ajax speelt donderdag een uitwedstrijd tegen AEK Athene. Michel Kreek is een kenner van beide clubs. De voormalige middenvelder droeg tussen oktober 1989 en november 1994 in 114 officiële duels het Ajax-shirt. In zijn fraaie carrière maakten ook de twee jaren bij AEK Athene (2002-2004, 48 duels) indruk. Kreek vertelt over zijn ervaringen in Griekenland en weet wat Ajax donderdagavond kan verwachten.

Tags

  • #UEL
  • #AEKAJA

Socials