Ajacieden vieren jubileumeditie Bordjesclub-diner

BC
BC

Het is een mooie traditie binnen de vereniging Ajax, eentje die woensdagavond een nieuw hoofdstuk kreeg: de jaarlijkse reünie van de Bordjesclub. Ajacieden die minimaal 25 jaar lid zijn van de club komen jaarlijks bijeen voor een diner. Dit jaar was op de Toekomst bovendien sprake van een jubileum; het Bordjesclub-diner beleefde zijn 75e editie.

Tags

  • #Bordjesclub

Socials

Voorafgaand aan de kampioenswedstrijd Ajax – sc Heerenveen (5-0) huldigde Ajax onlangs nog de jubilarissen in de Johan Cruijff ArenA. Er was sprake van een inhaalslag. Vanwege de coronapandemie was het in de afgelopen twee jaar niet mogelijk om fysiek bij elkaar te komen. En om de leden met minimaal 25 jaar lidmaatschap in het zonnetje te zetten.

Wie een kwart eeuw lid is van Ajax ontvangt een eigen bordje. Het kleinood geldt als bewijs van lidmaatschap van de Bordjesclub, de club van de trouwste Ajacieden. Of, zoals de leden zichzelf afficheren: oer-Ajacieden. Wie langer lid is, ontvangt overigens een nieuw Ajax-bordje of een ander aandenken.

Jubileumeditie
Ook het Bordjesclub-diner werd de afgelopen jaren niet georganiseerd. De leden kwamen woensdag eindelijk weer bijeen. Het eerste Bordjesclub-diner dateert van 27 juli 1946. Sindsdien kwamen de leden van de Bordjesclub 75 keer samen voor een feestelijke Ajax-avond.

Onder de trouwste leden en gasten van de Bordjesclub bevond zich ook Sjaak Swart. Mister Ajax werd onlangs gehuldigd voor 70 jaar onvoorwaardelijke clubtrouw. Samen met zijn vriend Bennie Muller (ook 70 jaar lid) behoort Swart tot de prominentste oer-Ajacieden.

Tags

  • #Bordjesclub

Socials

Gerelateerde artikelen

All Goals II 880

All The Goals | Ajax in seizoen 2021/2022

Dit zijn alle doelpunten die Ajax heeft gemaakt in het seizoen 2021/2022. Van de eerste van Sébastien Haller tegen NEC in speelronde één tot en met de allerlaatste van Edson Álvarez op bezoek bij Vitesse.

Tags

  • #AllTheGoals

Socials

Thumb Emanuelson 880

Enoh Reunited met Urby Emanuelson | 'In topduels ben ik altijd goed geweest'

'Driesterrenreporter' Eyong Enoh kijkt met oud-ploeggenoten terug op hun tijd bij Ajax. Samen met Urby Emanuelson blikt hij in deze aflevering onder meer terug op zijn officiële debuutwedstrijd tegen Auxerre, de geweldige goals die hij met zijn 'magische linkerbeen' maakte en de voorbeeldrol die Edgar Davids speelde.

Tags

  • #EnohReunited

Socials

OTD 1995 880

On This Day | Ajax wint Champions League in Wenen

Op 24 mei 1995, vandaag precies 27 jaar geleden, won Ajax ten koste van AC Milan de UEFA Champions League. Dankzij een goal van invaller Patrick Kluivert werden de Italianen in het Ernst Happel-stadion in Wenen met 1-0 verslagen.

Tags

  • #OnThisDay

Socials