Ajax bindt ook Eintracht Frankfurt aan de zegekar

Promesfrankfurt

Ajax blijft foutloos in de voorbereiding. Na eerdere overwinningen op RKC Waalwijk, FC Utrecht, Wolfsberger AC, Red Bull Salzburg, Holstein Kiel en Hertha BSC werd zaterdagavond Eintracht Frankfurt in de Johan Cruijff ArenA verslagen. De ploeg van Erik ten Hag won met 2-1.

• #ajafra
  • #PreSeason

Al na 4 minuten opende Ajax de score. Even leek Antony de bal te verspelen bij een Ajax-uitbraak, maar via 2 Duitse benen kwam de bal terecht bij Lassina Traoré. Met een prachtig hakje zette hij Quincy Promes rond de 16 meter vrij. Via een diagonaal schot liet hij keeper Kevin Trapp volledig kansloos.

Ajax oogde sterker, maar had moeite om echt een bres te slaan in de verdediging van de fysiek sterke Duitsers. Tot de klok op 30 minuten stond en er een aantal kansjes op een rij volgden voor de Amsterdammers.

Duo Promes-Traoré
Opnieuw waren het Promes en Traoré die elkaar voorin goed wisten te vinden. Na lepe bal van Nico Tagliafico op Traoré, kopte de aanvaller uit Burkina Faso terug op Promes. Hij schoot kiezelhard tegen de onderkant van de lat. Achteraf bleek de aanval uiteindelijk niks waard te zijn geweest. Traoré stond bij z’n kopbal volgens de arbitrage buitenspel.

Sowieso was Promes de meest besproken man van de eerste helft. Op aangeven van Dusan Tadic raakte hij nog de paal en 5 minuten voor de rust vond hij 1-op-1 met doelman Trapp de voeten van de goalie.

The Boss
Pas na de 4e Ajax-kans werd André Onana echt een keer goed getest door de Duitse tegenstander. André Silva probeerde het met een schot in de verre hoek, maar de goalie die weer terugkeerde onder de Ajax-lat stond een goal in de weg.

In de tweede helft bracht Ajax de stand al snel op 2-0. Na een uitbraak van Promes en Antony leek de Braziliaan voor open goal te kunnen scoren. Na een matige aanname werd de hoek steeds lastiger en gaf hij uiteindelijk nog wel een briljante assist op de ingevallen Mohammed Kudus. Zonder te kijken hakte hij de bal op de Ghanees, die wel simpel de 2-0 maakte.

Na die treffer had Eintracht Frankfurt de score op 2-1 moeten brengen. Na een vrije trap kopte Martin Hinteregger vogelvrij net enkele centimeters naast. Die spelhervatting had Ajax wakker moeten schudden, maar dat gebeurde niet. Opnieuw werd Frankfurt gevaarlijk uit een dood spelmoment. Zo gevaarlijk dat het zelfs een goal opleverde: Silva maakte de 2-1 uit een corner.

Die goal zette Ajax wel weer op het goede spoor. De Amsterdammers pakten weer de overhand en waren via Edson Álvarez dicht bij een bevrijdende 3e treffer. Zijn schot van een meter of 20 spatte uitéén op de lat.

Geen goals meer
De wedstrijd werd daarna vooral wat grimmiger aan beide kanten. Dat zorgde voor irritaties bij zowel Ajax als Eintracht Frankfurt. Gescoord werd er niet meer, omdat Onana nog 1 keer goed oplette in de korte hoek bij een poging van Silva.