Ajax contracteert Carlos Roberto Forbs Borges

Forbs1920
Forbs1920

Ajax, Manchester City FC en Carlos Borges hebben overeenstemming bereikt over de transfer van de vleugelaanvaller naar Ajax. De Portugees die zal gaan spelen onder de naam Forbs, tekent in Amsterdam een contract tot en met 30 juni 2028. Ajax betaalt een transfersom van € 14 miljoen aan Manchester City, dit bedrag kan middels variabelen oplopen tot maximaal € 19 miljoen.

Tags

  • #Forbs

Socials

Borges speelt sinds 2014 in de jeugdopleiding van de Engelse club en kwam het afgelopen seizoen uit voor het O21-elftal. Met dat team behaalde hij het kampioenschap in de Premier League 2, werd hij topscorer van de competitie en aan het einde van het seizoen werd hij bovendien uitgeroepen tot beste speler van de competitie.

De Portugese jeugdinternational werd op 19 maart 2004 geboren in Sintra, Portugal. De speler stond bij de kampioen van Engeland nog tot en met medio 2026 onder contract.

Gerelateerde artikelen

Kudus Top 10 1920

Top 10 Goals | Kudus' parels

De poeier tegen Rangers FC, de vrije trap tegen Sparta of de gelijkmaker op Anfield. Mohammed Kudus maakte verschillende heerlijke doelpunten in het shirt van Ajax. Ter ere van zijn geboortedag zetten wij tien parels op een rij.

Tags

  • #Top10Goals

Socials

Doc Header Goed 0203

Ajax Doc | 'Ajax 2002/2003: Rock-'n-roll in Europa'

Hoe dramatisch het eindigde, zo flitsend was de Europese campagne van Ajax in het seizoen 2002/2003. Onder leiding van Ronald Koeman liet een nieuwe generatie Ajax-talenten zich zien aan Europa. Naast trainer Koeman blikken we met Zlatan Ibrahimovic, Andy van der Meijde en Cristian Chivu terug op dit memorabele UEFA Champions League seizoen.

Tags

  • #AJAXDOC

Socials

Photo Challenge

Photo Challenge met Vos & Taylor vs. Setford & Misehouy

In deze Photo Challenge gaat Kenneth Taylor samen met Silvano Vos de strijd aan met Gabriel Misehouy en Charlie Setford. Beide teams kregen de opdracht om bepaalde Ajax-gerelateerde polaroids te maken op de campus van adidas. Hiervoor hadden ze vijftien minuten. Wie de meeste polaroids op juiste wijze maakte, wint.

Tags

  • #PreSeason

Socials