Ajax contracteert Damián van der Vaart

Vaart1920
Vaart1920

Ajax heeft Damián van der Vaart gecontracteerd. De middenvelder tekende een overeenkomst met een duur van één seizoen, tot en met 30 juni 2024. Het betreft het eerste contract bij Ajax voor de zeventienjarige jeugdspeler.

Tags

  • #VanderVaart

Socials

Van der Vaart (Zaanstad, 28 mei 2006) komt over van het Deense Esbjerg fB, waar hij sinds 2020 in de jeugdopleiding speelde. In Amsterdam sluit hij aan bij het elftal O18. Damián is de zoon van Rafael van der Vaart, die tussen 2000 en 2005 in totaal 156 wedstrijden voor Ajax 1 speelde en daarin 61 doelpunten maakte.

Gerelateerde artikelen

Vaartjes 1920

Damián en Rafael van der Vaart trots: 'Bijzonder en emotioneel'

Met het tekenen van zijn contract bij Ajax treedt Damián van der Vaart in de voetsporen van zijn vader Rafael. De zeventienjarige liet tijdens een stage een goede indruk achter en had dit keer geen advies nodig van zijn vader. "Hier hoefde ik niet lang over na te denken."

Tags

  • #VanderVaart

Socials

Ajax O17 Thumb

Blik op de Toekomst | Jeugdelftallen beginnen aan competitie

Op deze eerste zaterdag van september speelden veel jeugdselecties van Ajax weer hun eerste echte wedstrijden. Zo stonden er voor de midden- en bovenbouw (O13 tot en met de O18) weer competitieduels op het programma. Ajax O18 rekende zaterdagavond overtuigend af met Sparta: 1-3. De jongste Ajacieden speelden vooral oefenwedstrijden, of reisden zelfs af naar het Abdelhak Nouriplein in Amsterdam.

Tags

  • #AjaxJeugd

Socials