Ajax contracteert Gerónimo Rulli

Header Rullie Goed 1280
Header Rullie Goed 1280

Ajax, Villarreal en Gerónimo Rulli hebben overeenstemming bereikt over de transfer van de Argentijn naar Ajax. De dertigjarige doelman tekent een contract dat per direct ingaat en een looptijd heeft van drieënhalf seizoen, tot en met 30 juni 2026. In de overeenkomst is voor Ajax een optie voor nog een seizoen opgenomen.

Tags

  • #Rulli

Socials

De clubs kwamen een transfersom overeen waarbij Ajax €8 miljoen betaalt aan Villarreal. Dit bedrag kan middels variabelen oplopen tot maximaal €10 miljoen. Rulli stond bij de Spaanse club nog tot en met medio 2024 onder contract.

Rulli werd op 20 mei 1992 geboren in La Plata, Argentinië en is tevens in het bezit van een Italiaans paspoort. Hij debuteerde in 2013 in de hoofdmacht van de Argentijnse club Estudiantes, de club waar hij werd opgeleid. Vervolgens speelde hij voor Real Sociedad en Montpellier, voordat hij gecontracteerd werd door zijn huidige club Villarreal. Met die Spaanse club won hij in 2021 de UEFA Europa League.

Rulli is Argentijns international en maakte deze winter als reservedoelman deel uit van de Argentijnse selectie op het WK, waarmee hij wereldkampioen werd. 

Gerelateerde artikelen

Rullivideo

Aanwinst Rulli: 'Ik straal rust uit in het doel'

Gero Rulli is Ajacied. De Argentijnse sluitpost tekende vrijdag een contract tot medio 2026 in de Johan Cruijff ArenA. De kersverse wereldkampioen is blij om in Amsterdam te zijn. "Ik wil prijzen winnen en mooie dingen laten zien bij deze club."

Tags

  • #Rulli

Socials

Kudus Training 3 1

In beeld | Trainen richting eerste duel van 2023

Ajax heeft dinsdagochtend een training afgewerkt op sportcomplex de Toekomst. De focus van de Ajacieden lag na de jaarwisseling direct op de eerste competitiewedstrijd van dit kalenderjaar tegen NEC.

Tags

  • #NECAJA

Socials