Aanwinst Rulli: 'Ik straal rust uit in het doel'

Gero Rulli is Ajacied. De Argentijnse sluitpost tekende vrijdag een contract tot medio 2026 in de Johan Cruijff ArenA. De kersverse wereldkampioen is blij om in Amsterdam te zijn. "Ik wil prijzen winnen en mooie dingen laten zien bij deze club."

Tags

  • #Rulli

Socials

"Ik ben heel erg blij en trots om hier te zijn. Toen de mogelijkheid zich voordeed, hoefde ik geen moment na te denken", zijn de eerste woorden van de trotse Rulli. "Ik ben de club heel dankbaar dat ze me gehaald hebben, want Ajax markeert een tijdperk in het voetbal. Ik kan niet wachten om mijn collega’s te ontmoeten."

Martínez en Tagliafico
De nieuwe Ajax-aanwinst sprak met ex-Ajacieden Lisandro Martínez en Nico Tagliafico. "Zij spraken vol lof over de club. Ze vertelden dat het een geweldige club is met fantastische fans. Ajax is een grote club in Nederland, dus de beslissing was makkelijk." Rulli ervaarde zelf ook al dat Ajax een fijne club is. "Iedereen heeft me heel goed ontvangen en ik heb heel veel zin om te beginnen."

Klaas Jan Huntelaar belde de dertigjarige keeper voor het eerst tijdens het WK in Qatar. "Vanaf toen heb ik hem vaker gesproken, evenals trainer Alfred Schreuder. Toen moesten we wachten tot de markt open ging en de transfer in gang gezet kon worden. Ik ben heel blij met de interesse en de manier waarop Ajax met me omging, zonder dat de club me kende."

Kwartfinale WK
Argentinië speelde in de kwartfinale van het WK in Qatar tegen het Nederlands elftal. "De wedstrijd tussen Argentinië en Nederland voelde als een finale voor ons. In die wedstrijd behaalden we een groot deel van de uiteindelijke overwinning. Ik hoop dat het gevecht nu is opgehouden", zegt de dertigjarige Argentijn, die op de bank zat tegen Oranje, met een grote glimlach.

Rulli kijkt ernaar uit om samen te gaan spelen met verschillende internationals. "Ik ken een groot deel van die jongens en weet wat voor goede voetballers het zijn. Dat hebben ze tijdens het WK ook laten zien. Nu moet ik met ze gaan werken en gaan we samen voor dezelfde doelen. Daar ga ik van genieten, want daar ben ik voor gekomen."

Rust in het doel
De Argentijnse aanwinst laat weten dat hij het gevoel heeft dat hij elk jaar een completere keeper wordt. "Ik heb gelukkig erg goede keeperstrainers gehad van wie ik veel heb geleerd. Ik denk dat ik me vooral onderscheid vanwege de rust die ik heb in het doel", aldus Rulli, die niet goed tegen zijn verlies kan. "Ik ben heel erg fanatiek en ik denk dat dat het belangrijkste is. Ik wil prijzen winnen en mooie dingen laten zien bij deze club."

Gerelateerde artikelen

Header Rullie Goed 1280

Ajax contracteert Gerónimo Rulli

Ajax, Villarreal en Gerónimo Rulli hebben overeenstemming bereikt over de transfer van de Argentijn naar Ajax. De dertigjarige doelman tekent een contract dat per direct ingaat en een looptijd heeft van drieënhalf seizoen, tot en met 30 juni 2026. In de overeenkomst is voor Ajax een optie voor nog een seizoen opgenomen.

Tags

  • #Rulli

Socials

Rulli Header Arg 1280

Rulli negende Argentijn in Amsterdamse dienst

Met Gerónimo Rulli wordt het aantal Argentijnen dat ooit uitkwam voor Ajax verhoogd naar negen. Zijn voorgangers zijn samen een bont en succesvol gezelschap. Bekijk hoe het de eerste acht 'Argentijnen in Amsterdam' verging.

Tags

  • #Rulli

Socials

Schreuderpersco1280

Schreuder: 'Ik verwacht een Ajax met veel plezier, energie en discipline'

Alfred Schreuder nam vrijdagmiddag in aanloop naar de eerste competitiewedstrijd van 2023 tegen NEC in de perszaal van de Johan Cruijff ArenA plaats achter de microfoon. De hoofdtrainer van Ajax blikte terug op de eerste seizoenshelft en kijkt uit naar het restant van het seizoen. "Ik zie een frisse groep die iets goed wil maken."

Tags

  • #NECAJA

Socials