Ajax contracteert Jorthy Mokio

Mokio Header
Mokio Header

Ajax heeft overeenstemming bereikt met Jorthy Mokio over de komst van de zestienjarige centrale verdediger naar Amsterdam. De Belg tekent bij Ajax een contract dat per 1 juli 2024 ingaat en een looptijd heeft van drie jaar, tot en met 30 juni 2027. De overstap van Mokio is onder voorbehoud van enkele formaliteiten.

Tags

  • #Mokio

Socials

Mokio (Gent, 29 februari 2008) kwam afgelopen seizoen uit voor het hoogste jeugdteam van KAA Gent en debuteerde bovendien in het eerste elftal van de Belgische club. De Belgisch jeugdinternational zal worden toegevoegd aan de selectie van Jong Ajax.

Technisch directeur Alex Kroes: "Wij zijn erg blij dat Jorthy hier zijn handtekening heeft gezet, hij is een groot talent en er was veel belangstelling voor hem. Onze scouts in België volgden hem al voor een langere periode, samen hebben we er alles aan gedaan om hem naar Ajax te halen. We hebben het vertrouwen in een mooie toekomst naar elkaar uitgesproken en als de laatste formaliteiten zijn afgewikkeld zal hij in de voorbereiding op het nieuwe seizoen meedraaien met Ajax 1."

Gerelateerde artikelen

240624 Jorthy Mokio Still

Mokio: 'Dezelfde stappen als Alderweireld en Vertonghen zetten'

Jorthy Mokio zette maandagmiddag zijn handtekening onder een driejarig contract in de Johan Cruijff ArenA. De Belgische verdediger is blij dat de deal eindelijk rond is en kijkt ernaar uit om te floreren in het wit-rood-wit. "Er zijn veel clubs bij mij gekomen, maar uiteindelijk heb ik voor Ajax gekozen."

Tags

  • #Mokio

Socials

Steur 1920 Fey

Blik op de Toekomst | O19 verslaat Duitse tegenstanders

Voor de jeugdelftallen van Ajax stonden er zaterdag verschillende oefenduels op het programma. Opponenten uit binnen- en buitenland reisden af naar Amsterdam voor een krachtmeting in aanloop naar volgend seizoen. Bekijk hoe het de Ajacieden verging in Blik op de Toekomst.

Tags

  • #AjaxJeugd

Socials

240612 Pitch For Impact Thumb

Bezoek aan maatschappelijk project via Pitch For Impact

Eerder dit seizoen lanceerde Ajax in samenwerking met Unibet het project Pitch for Impact. Onlangs bezochten we de voetbalvereniging ASV Arsenal om een initiatief van de HOPE Sports Foundation van dichtbij te bekijken en te zien wat ze met de steun van Ajax en Unibet hebben gerealiseerd.

Tags

  • #PitchforImpact

Socials